DA LI ĆE KONAČNO BITI REŠENA MISTERIJA? Nemačko tužilaštvo tvrdi da ima konkretne dokaze protiv osumnjičenog u slučaju male Medlin
Foto: EPA/Profimedia

nestanak britanske devojčice

DA LI ĆE KONAČNO BITI REŠENA MISTERIJA? Nemačko tužilaštvo tvrdi da ima konkretne dokaze protiv osumnjičenog u slučaju male Medlin

Planeta -

Nemačko tužilaštvo je sigurno da su se stekli uslovi za podizanje optužnice protiv Kristijana Briknera, glavnog osumnjičenog u slučaju nestanka Medlin Meken.

Brikner (43), koji je ranije osuđivan zbog pedofilije, služi kaznu zatvora od 21 mesec zbog trgovine drogom u Kilu (Šlezvig-Holštajn).

U januaru će biti premešten u Volfenbitel (Donja Saksonija), gde će služiti sedmogodišnju kaznu zbog silovanja stare žene u protugalskom mestu Praja da Luš 2005. godine.

On je identifikovan kao glavni osumnjičeni u junu, nakon što je nemačka policija objavila niz novih dokaza, prenosi Blic. To uključuje i detalje o njegovim automobilima i mobilnim telefonima, i pozvala javnost da se javi ukoliko ima bilo kakve nove informacije.

Sada nemačko tužilaštvo kaže da ima "konkretne dokaze" da je Medlin Meken mrtva i nameravaju da podignu optužnicu protiv Briknera za tri seksualna zločina, koja su se takođe desila u letovalištu Praja da Luš, gde je trogodišnja Medlin nestala 2007, prenosi Dejli mejl.

"Istraga napreduje i ima nekoliko obećavajućih tragova i informacija, naročito od britanskih turista koji su bili u Praja da Lušu u vreme Medlininog nestanka", rekao je za San izvor blizak istrazi.

"Nadamo se uspehu. U ovom trenutku nemamo dovoljno dokaza da ga optužimo za Medlinin nestanak, ali dokazi u drugim slučajevima su veoma ubedljivi", rekao je izvor.

Kurir.rs/Dejli mejl/San

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track