SESTRU I ZETA JE IZGUBILA ZBOG KORONE, ZA SOBOM SU OSTAVILI 5 DECE Samohrana majka ih je primila u svoj dom i sada brine o njih 12
Foto: Printscreen Youtube/ WVTM 13 News

ALABAMA

SESTRU I ZETA JE IZGUBILA ZBOG KORONE, ZA SOBOM SU OSTAVILI 5 DECE Samohrana majka ih je primila u svoj dom i sada brine o njih 12

Planeta -

Frančeska Mekol (40) samohrana majka iz Alabame podiže 12 dece nakon što je u dom primila sestriće i sestričine, jer su njihovi roditelji preminuli od posledica korona virusa.

Ona se nijednog trenutka nije dvoumila da decu svoje sestre primi u svoj dom. Ona sada pored svoje sedmoro dece, odgaja i petoro sestrića i sestrićina. Njena mlađa sestra Šantal je preminula od korone 16. septembra, a sestrin suprug Lens Martin je preminuo mesec dana kasnije.

Frančeska i Šantal su pre mnogo godina obećale da će brinuti o deci ukoliko se jednoj od njih nešto dogodi. Kada se dogodila tragedija, Frančeska je odmah bila spremna da prihvati sestrinu decu, prenosi Dejli mejl.

Porodica sada ima 13 članova, a deca su uzrasta od 1 do 17 godina. Deca njene sestre se navikavaju na novu situaciju u Frančeskinom domu u Birmingemu.

"Pokušaću da ih podignem da budu najbolji što mogu", rekla je ona.

Frančeskin svet je uzdrman u septembru kada je otkriveno da je njena sestra pozitivna na korona virus i smeštena u bolnicu u Selmi, gde je živela sa suprugom i petoro dece. Njeno stanje se brzo pogoršalo, stavljena je na respirator, ali je nažalost preminula.

Frančeska je rekla da kada ih je doktor pozvao da se oproste od njene sestre, ona joj je obećala da će brinuti o njenoj deci.

Porodica sada živi u domu koji je namenjen za šest osoba - pa su tako dečaci smešteni u jednu sobu, dok su devojčice zauzele druge dve.

Prijatelji su pokrenuli i kampanju na GoFundMe kako bi prikupili novac za Frančesku i njenu decu.

Žele da porodicu makar malo olakšaju tešku situaciju u kojoj su se našli. Do četvrtka je prikupljeno više od 260.000 dolara.

Kurir.rs/Dejli mejl

Printscreen Youtube/ WVTM 13 News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track