RUSKI NAUČNICI REŠILI MISTERIJU MONOLITA: Koristili smo ih za teleportaciju, ali je došlo do greške! Evo o čemu se zapravo radi
Foto: Youtube/НОЦ ТулаТЕХ

testiranje novih tehnologija

RUSKI NAUČNICI REŠILI MISTERIJU MONOLITA: Koristili smo ih za teleportaciju, ali je došlo do greške! Evo o čemu se zapravo radi

Planeta -

Već nekoliko nedelja svet prati šta se dešava sa misterioznim monolitima koji se pojavljuju na različitim krajevima sveta i potom neobjašnjivo nestaju. Prvo se metalna skulptura pojavila u Juti, pa u Rumuniji i Kaliforniji, a sada i u Rusiji.

Potom bi sve veoma brzo nestajale.

Doduše, prvi monolit koji se pojavio usred pustinje u Juti, nije nestao već su ga lokalci sklonili kako bi očuvali životnu sredinu.

foto: UTAH DEPARTMENT OF PUBLIC SAFETY

Sada su se oglasili i ruski naučnici koji tvrde da su ove neobične metalne strukture deo njihovih eksperimenata.

Sa Univerziteta u Tuli tvrde da su svi monoliti deo njihovih istraživanja o teleportaciji.

"Eksperimenti kvantnog skoka su nepredvidivi. Greška jednog laboratorijskog tehničara je prouzrokovala da se monolit neplanirano prebaci u SAD, a potom i u Rumuniju", naveli su naučnici dodavši da rade na tehnologiji za teleportaciju, prenose strani mediji.

Kako ističu, "objekat 542" je sada ponovo na njihovoj lokaciji za testiranje u Kondukiju, a pružili su i snimak koji, navodno, pokazuje tu strukturu.

"Zbog velike navale turista i znatiželjnika, rad na našem objektu ćemo ipak sada prebaciti u laboratoriju", stoji u saopštenju koje su mnogi okarakterisali kao šalu.

Bilo kako bilo, ruski istraživački centar iz Tule je ovaj događaj možda iskoristio za svoju promociju, ali ipak ostaje misterija zašto su se monoliti pojavljivali na nekoliko lokacija širom sveta, a jedna od glavnih teorija je da se radi o umetničkoj instalaciji. Kakvu poruku šalje i ko stoji iza toga, tek treba da saznamo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track