KORONA NASTAVLJA DA HARA Crni rekordi u Rusiji i Iranu, dramatičan apel predsednika Meksika: Otkažite Božićne proslave! (VIDEO)
Foto: EPA / Mexican Presidency

pandemija

KORONA NASTAVLJA DA HARA Crni rekordi u Rusiji i Iranu, dramatičan apel predsednika Meksika: Otkažite Božićne proslave! (VIDEO)

Planeta -

U Rusiji je danas zabeležen još jedan crni rekord - 28.782 novozaražena, što je najviše broj novih slučajeva kovida-19 u jednom danu, saopštio je danas krizni centar.

Zvanično je potvrđeno i 508 smrtnih slučajeva u poslednja 24 sata, što je manje nego jucee kada je zabeležno 569 preminulih od posledica infekcije korona virusom, prenosi agencija TAS S.

Mednutim, broj preminulih poslednjih pet dana nije padao ispod 500, saopštio je anti-korona krizni centar. Aktivnih slučajeva u Rusiji je 472.651.

foto: EPA / Maxim Shipenkov

Od poslednjeg preseka oporavilo se još 27.644 osoba. Ukupno se do sada oporavilo 78,8 odsto od ukupnog broja obolelih ili više od 1,9 miliona ljudi.

Ukupno je do sada preminulo 42.684, a zaraženo 2.431.731 osoba.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador apelovao je na Meksikance da otkažu Božićne proslave i izbegavaju božićna darovanja kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa.

"Ostavimo Božićne poklone za drugu priliku - rekao je predsednik Meksika i pozvao građane da ostanu u svojim domovima i u krugu porodice, osim ukoliko imaju zaista "neodložne obaveze", preneo je Rojters.

On je najavio da će bolnice povećati prijemne kapacitete, nabaviti dodatnu opremu i angažovati dodatno medicinsko osoblje, ali neće biti uvođenja dodatnih restriktivnih mera.

U poslednja 24 sata u Meksiku je evidentirano rekordnih 12.127 novih slučajeva kovida-19.

Od početka pandemije u Meksiku je potvrđeno preko 1,15 miliona slučajeva kovida-19 i skoro 110 hiljada preminulih, a ministar zavstva Meksika Hugo Lopez Gatel najavio je da će se epidemiološka situacija, po svemu sudeći, pogoršavati sve do januara 2021. godine.

Broj preminulih od korona virusa u Iranu prešao je danas 50.000, sa 321 smrtnim slučajem registrovanim u poslednjih 24 časa, saopštilo je iransko

foto: AP / Vahid Salemi

Ministarstvo zdravlja.

Ukupan broj preminulih sada iznosi 50.016, preneo je Rojters.

Broj novozaraženih u proteklih 24 časa porastao je za 12.181 slučaj, izjavila je za državnu televiziju portparolka Ministarstva Sima Sadat Lari.

Ukupan broj zaraženih od korona virusa sada iznosi 1.028.986, navelo je iransko Ministarstvo zdravlja.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track