KALIFORNIJA OBARA KOVID REKORDE: Sve više pacijenata u bolnicama, raste broj smrtnih slučajeva, na snazi novo zaključavanje
Foto: Profimedia

sad

KALIFORNIJA OBARA KOVID REKORDE: Sve više pacijenata u bolnicama, raste broj smrtnih slučajeva, na snazi novo zaključavanje

Planeta -

Kalifornija je u nedelju oborila rekord u broju novih slučajeva korona virusa i u ponoć ušla u novo zaključavanje, dok se i druge američke države trude da nametnu blokade kako bi zaustavile širenje infekcije.

Kalifornija je prijavila 30.075 novih slučajeva, daleko više od 21.986 zabeleženih 4. decembra, kao i novi rekord u broju hospitalizovanih pacijenata sa kovidom-19.

Nju Džerzi, Severna Karolina, Virdžinija i Zapadna Virdžinija takođe su prijavili rekordni jednodnevni porast novih infekcija, prenosi Rojters.

Kako broj slučajeva u najmnogoljudnijoj američkoj državi naglo raste, kalifornijske vlasti naredile su da nova stroga ograničenja stupe na snagu u ponoć u Južnoj Kaliforniji i dolini San Hoakin.

Barovi, frizerski saloni i brijačnice moraju da se zatvore, dok restorani mogu služiti samo hranu za poneti.

Zalivska oblast San Franciska takođe će se zatvoriti u 22 sata u nedelju, sa posebnim setom mera.

Samo oko polovine od 50 američkih država uvelo je nova ograničenja u poslednjih mesec dana, pošto su slučajevi, smrtni ishodi i hospitalizacije dostigli rekordne nivoe širom SAD.

U 14 država nošenje maski nije obavezno.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track