ANALITIČARKA OPTUŽILA VLADU DA SKRIVA TAČNE BROJKE O KORONI: Policija joj upala u kuću sa DUGIM CEVIMA, a ovako je sve počelo
Foto: Twitter/Rebekah Jones

lažiranje podataka

ANALITIČARKA OPTUŽILA VLADU DA SKRIVA TAČNE BROJKE O KORONI: Policija joj upala u kuću sa DUGIM CEVIMA, a ovako je sve počelo

Planeta -

Rebeka Džons je odbila otkaz iz Ministarstva zdravlja u maju s pozicije COVID analitičarke, nakon što je javno optužila američku vladu da skriva prave brojke o zaraženima i umrlima od koronavirusa.

U ponedeljak joj je policija s dugim cevima upala u kuću na Floridi zbog sumnji da je upala u vladin interni sistem komunikacije i poslala poruku na 1750 različitih adresa vladinih službenika.

"Vreme je da progovoriš pre nego umre još 17.000 ljudi. Znaš da je ovo pogrešno. Ne želiš da budeš deo ovoga. Budi junak. Progovori pre nego je prekasno", stoji u poruci.

Prema nalogu za pretres stana, poruka je poslata u popodnevnim satima 10. novembra s IP adrese povezane s njenom kućom. Oko 10 policajaca se pojavilo pred njenim vratima u 8.30 ujutru, a kamera u kući je sve snimila.

Vidi se kako je jedan od policajaca uperio pištolj prema stepenicama dok mu je Džonsova govorila da su gore samo njena deca. Tvrdi da je policajac uperio pištolj prema 2-godišnjoj ćerki, 11-godišnjem sinu i suprugu, ali video to ne pokazuje eksplicitno.

"Uperili su pištolj u mene na udaljenosti od 15 centimetara. Uzeli su nam sve računare, mobilni i nekoliko eksternih memorija", rekla je.

Policijska portparolka, Gretl Plesinger, rekla je da su agenti kucali na njena vrata i zvali je kako bi smanjili moguću uznemirenost porodice. Džonsova je 20 minuta odbijala da dođe do vrata, spustila je agentima slušalicu, a njena porodica je bila na spratu kad su ušli u kuću. Plesingerova nije objasnila zašto su agenti došli s dugim cevima.

Džonsova je za CNN rekla da nije ona poslala poruku.

"Nisam haker. Poruka je pisana na način na koji se ja ne izražavam i puna je grešaka koje ja ne pravim", izjavila je i dodala da je čak i broj u poruci umanjen jer nije uračunato još 430 smrti, što ona nikad ne bi učinila.

"Među zaplenjenom elektronikom se nalaze i USB-ovi koji sadrže dokaz da je američka vlada lagala u januaru o informacijama koje ima i upozorenjima CDC-ja i dokaze o ilegalnim aktivnostima koje je napravila naša vlada", tvrdi.

Džonsova veruje da je sve orkestrirao guverner Ron DeSantis koga je javno optužila da mulja s podacima o broju zaraženih i tako ugrožava sve Amerikance. Iz vlade negiraju svaku povezanost sa slučajem.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Twitter/Rebekah Jones

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track