Najnovije vesti

POSLE SINA I BAJDENOV BRAT POD ISTRAGOM? Federalne vlasti istražuju bolničke poslove koji imaju veze sa Džejmsom! (VIDEO)
Foto: Printscreen

istraga

POSLE SINA I BAJDENOV BRAT POD ISTRAGOM? Federalne vlasti istražuju bolničke poslove koji imaju veze sa Džejmsom! (VIDEO)

Planeta

Federalne vlasti u SAD navodno vode krivičnu istragu o bolničkom poslu koji je povezan sa mlađim bratom novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

Prema izveštaju sajta Politiko FBI je postavljao pitanja o ulozi Džejmsa Bajdena u zdravstvenom poslu koji je od početka godine predmet interesovanja saveznih vlasti, iako detalji o istrazi nisu dati.

FBI je zaplenio kutije dokumenata iz bolnice Amerikor Helt u Elvud Sitiju u Pensilvaniji, ali nije bilo naznaka da je do racije došlo zbog bilo kakvih radnji povezanih sa Džejmsom Bajdenom, koji nije optužen za krivična dela. Vlasnik Amerikora suočio se sa pravnim problemima i optužbama za loše upravljanje.

Izveštaj je usledio ubrzo nakon otkrića da savezni istražitelji kontrolišu poreze Hantera Bajdena, afere koju sin novoizabranog predsednika kaže da uzima "vrlo ozbiljno".

Poslovni poslovi porodice Bajden postali su predmet napada na Trampovu kampanju tokom izbora 2020. godine. U jednom slučaju, Tramp je napad Džejmsa Bajdena, aludirajući na učešće u građevinskom projektu u Iraku.

„Njegov brat, koji nije imao iskustva, postao je veliki graditelj u Iraku, bez iskustva“, tvrdio je Tramp tokom intervjua za voditelja CBS 60 minuta Lesli Stal.

Džo Bajden je jasno stavio do znanja da namerava da se njegova administracija pridržava strogog etičkog kodeksa kako bi izbegla bilo kakav sukob interesa. U prošlosti je Bajden tvrdio da nikada nije razgovarao o privatnim poslovnim pitanjima sa porodicom dok je bio na javnoj funkciji.

"Moj sin, moja porodica neće biti uključeni u bilo koji posao, niti u jedno preduzeće koje je u sukobu ili se čini da je u sukobu, gde postoji odgovarajuća udaljenost od predsedništva i vlade," rekao je on.

Bajden bi trebalo da uđe u Belu kuću sledećeg meseca.

Kurir.rs/Washington Examiner

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...