ERDOGAN PORUČIO: Turska bi mogla da otvori granice sa Jermenijom ako Jerevan preduzme pozitivne korake za regionalni mir
Foto: EPA / TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

turski predsednik

ERDOGAN PORUČIO: Turska bi mogla da otvori granice sa Jermenijom ako Jerevan preduzme pozitivne korake za regionalni mir

Planeta -

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi ova zemlja mogla otvoriti granice sa Jermenijom ukoliko Jerevan preduzme pozitivne korake za regionalni mir.

Erdogan je takođe naveo da je sa svojim azerbejdžanskim kolegom razgovarao o formiranju platforme za regionalnu saradnju šest zemalja.

Govoreći zajedno sa svojim azerbejdžanskim kolegom predsednikom Ilhamom Alijevim, Erdogan je rekao da ima problem s rukovodstvom Jermenije, a ne njenim narodom, piše Reuters.

Jermenija bi mogla učestvovati u planiranoj regionalnoj platformi zajedno sa Turskom, Rusijom, Iranom, Azerbejdžanom i Gruzijom ako bi doprinela regionalnom miru, rekao je on.

Erdogan je u Bakuu, u znak pobede Azerbejdžana u ratu nad spornom regijom Nagorno-Karabah, prethodno obnovio poziv za promenu rukovodstva u Jermeniji.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track