PUTIN BAKI NATALIJI (97) ISPUNIO ŽELJU: Sa 18 je otišla na front, dvaput bila ranjena, a sad je želela samo jedno! (VIDEO)
Foto: Youtube/Россия 24

u susret praznicima

PUTIN BAKI NATALIJI (97) ISPUNIO ŽELJU: Sa 18 je otišla na front, dvaput bila ranjena, a sad je želela samo jedno! (VIDEO)

Planeta -

Natalija Donskova (97), učesnica Velikog otadžbinskog rata imala je jednu novogodišnju želju - da razgovara sa šefom države, a imala je sreće jer je to saopšteno predsedniku Vladimiru Putinu tokom sastanka, posle čega je on odmah nazvao.

Međutim, Natalija nije ostavila ni adresu ni broj, pa je prvo morala da je potraži policija.

Posle dva sata, Putin je uspeo da joj ispuni želju.

"Natalija Ivanovna je medicinski radnik. Koliko je to bitno danas. U najtežim oblastima je radila - i Staljingradu i Kursku, u Ukrajini, u Evropi - stigla je do Berlina. Iznenađujuće", rekao je predsednik Rusije zadivljeno.

Onda je počeo razgovor.

"Zdravo, Natalija Ivanovna, dobar dan! Da, ovo je Putin. Pročitao sam vašu biografiju, neverovatna je, Natalija Ivanovna. Želimo vam zdravlje i sve najbolje. Snažno vas grlim. Sve najbolje, zbogom", poručio je penzionerki.

Inače, Natalija je sa nepunih 18 godina otišla je na front. Ratovala je u Osmoj gardijskoj armiji. Bila je u medicinskoj službi, pomagala lekarima da dignu ranjene na noge, davala je krv ranjenim vojnicima. Dva puta je i sama bila ranjena.

Posle razgovora, Natalja Ivanovna je priznala da nije želela da odvrati Putina od važnih stvari, pa stoga razgovor nije bio dug.

"Tako sam razgovarala s njim", pokazala je penzionerka na telefonsku slušalicu.

Kurir.rs/Novosti/Rusija 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja