FOTOREPORTER UBIJEN U MEKSIKU: Slikao leševe koje je pored puta ostavio narko-kartel, a onda su za njim krenuli naoružani ljudi
Foto: EPA/IVAN VILLANUEVA

novi brutalni zločin

FOTOREPORTER UBIJEN U MEKSIKU: Slikao leševe koje je pored puta ostavio narko-kartel, a onda su za njim krenuli naoružani ljudi

Planeta -

Meksički fotoreporter Hajme Kastano Zakarias ubijen je nakon što je fotografisao mrtva tela ostavljena pored puta u Meksiku, piše Gardijan.

Zakarias je deveti novinar koji je ubijen u Meksiku ove godine. Razlog ubistva su fotografije koje je napravio u sredu ujutro, a koje prikazuju leševe svezanih ruku, ostavljene pored puta u gradu Herezu. Pretpostavlja se da su tu ostavljeni nakon sukoba narko-kartela.

Nakon što je motociklom napustio mesto događaja, pratili su ga naoružani ljudi koji su ga zatim i ubili. Kada je policija stigla na mesto zločina, u njegovom fotoaparatu nije bilo memorijske kartice sa fotografijama.

Meksiko se nalazi na listi zemalja sa najviše ubijenih novinara u proteklih nekoliko godina. Prema informacijama Komiteta za zaštitu novinara, najmanje 119 novinara je ubijeno u Meksiku od 2000. godine. Većina ubistava prošla je nekažnjeno.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track