GDE PUTIN ŽIVI U VREME PANDEMIJE? Peskov otkrio gde se nalazi "bunker" ruskog lidera, a ovako se održavaju lični susreti sa njim
Foto: Profimedia / Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool

rusija

GDE PUTIN ŽIVI U VREME PANDEMIJE? Peskov otkrio gde se nalazi "bunker" ruskog lidera, a ovako se održavaju lični susreti sa njim

Planeta -

Ruski predsednik u eri pandemije virusa korona živi u predsedničkoj rezidenciji u predgrađu Moskve – Novo-Ogarjovo, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Putin trenutno živi u Novo-Ogarjovo, gde je i živeo i pre pandemije“, rekao je Peskov u filu „Opasni virus. Prva godina“ na televiziji „Rusija 1“, komentarišući glasine da predsednik „živi u nekom bunkeru odakle izdaje naređenja“.

„On tamo (u Novo-Ogarjovo) i živi i tamo često radi. Otud dolazi u Kremlj, otud, ne tako često, kako bi želeo, leti u posete. Tehnološka rešenja mu daju efekat prisustva u mestima gde mu je potrebno“, naglasio je Peskov.

Što se tiče testiranja na virus korona, on to radi onoliko koliko je potrebno za osiguranje bezbednosti, dodao je portparol predsednika.

Peskov je naglasio da se u rezidenciji nalaze i epidemiolozi, specijalisti koji prave radni raspored za šefa države, sa tačke gledišta medicine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da predsednik Vladimir Putin za vreme pandemije korona virusa u hitnim slučajevima može lično da se sastane sa ljudima, koji ponekad pre toga treba da sačekaju testiranje, a lična komunikacija sa šefom države može da se odvija i na bezbednoj udaljenosti 5 do 6 metara.

Peskov je u filmu "Opasni virus. Godina prva" na kanalu Rusija 1 ocenio da i nakon završetka pandemije korona virusa određeni deo sastanaka može i treba da se održava putem video konferencija jer se tako ne gubi vreme na putovanje i pripreme, prenosi RIA Novosti.

Kurir.rs/Sputnjik/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track