KORONA SKANDAL TRESE ITALIJU! DI MAJO PORUČIO SZO: Ukinite imunitet onima koji su prikrivali izveštaje o stanju u Italiji!
Foto: EPA / Riccardo Antimiani

visoki zvaničnici u aferi

KORONA SKANDAL TRESE ITALIJU! DI MAJO PORUČIO SZO: Ukinite imunitet onima koji su prikrivali izveštaje o stanju u Italiji!

Planeta -

Italijanski ministar inostranih poslova Luiđi di Majo zatražio je od Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da ukine diplomatski imunitet onim svojim službenicima koji su umešani u skandal sa sakrivanjem izveštaja o stanju pandemije kovida-19 u Italiji, piše agencija Agi.

Skandal je postao međunarodni nakon teelvizijske emisije "Raport" u kojoj je pokazano kako su visoki zvaničnici SZO bili direktno uključeni u prikrivanje činjenica o katastrofalnom odgovoru i rukovođenju pandemijom od strane italijanskih vlasti.

U skandal su umešani i neki visoki vladini službenici u Italiji.

Istovremeno, zamenik ministra za zdravstvto Pijerpaolo Sileri je zatražio da generalni sekretar ministarstva za zdravstvo Đuzepe Ruoko podnese ostavku "zbog brojnih odsustva sa sednica vladinog naučno-tehničkog komiteta i jer nije odgovorio o stanju anti-pandemijskih planova".

"Problem je u nekim administrativnim službenicima, koji ne rade svoj posao. Treba ih poslati kući nogom u tur", reako je zamenik ministra u televizijskoj emisiji.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Riccardo Antimiani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track