HASAN ROHANI OPTUŽUJE IZRAEL: Ubili su iranskog naučnika da bi pokrenuli rat u poslednjim danima Trampove administracije
Foto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

iran

HASAN ROHANI OPTUŽUJE IZRAEL: Ubili su iranskog naučnika da bi pokrenuli rat u poslednjim danima Trampove administracije

Planeta -

Iranski predsednik Hasan Rohani optužio je u ponedeljak Izrael da je prošlog meseca ubio naučnika Mohsena Fahrizadeha kako bi pokrenuo rat u poslednjim danima administracije američkog predsednika Donalda Trampa.

Kako prenosi Rojters, Rohani je juče na konferenciji za novinare prvi put direktno optužio Izrael da je krajem prošlog meseca ubio Fahrizadeha, koji je godina bio jedan od začetnika iranskog nuklearnog programa.

Britanska agencija navodi i da je Izrael, koji se sumnjiči za niz ubistava iranskih naučnika u protekloj deceniji, u više navrata izbegao da prokomentariše ubistvo Fahrizadeha.

"Pokretanje nestabilnost i rata u poslednjim danima Trampove administracije bila je glavna namera cionističkog režima kada je izvedeno ubistvo" Fahrizadeha rekao je Rohani.

Rohani je najavio osvetu za ubistvo iranskog naučnika i poručio da njegova zemlja neće dozvoliti izbijanje nestabilnosti u regionu.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track