ZATVARA SE DVADESETAK PLAŽA U SIDNEJU ZBOG NOVOG ŽARIŠTA Vlasti poručile: Svako sa simptomima neka se odmah testira i izoluje
Foto: Profimedia/Steven Saphore/AFP

australija

ZATVARA SE DVADESETAK PLAŽA U SIDNEJU ZBOG NOVOG ŽARIŠTA Vlasti poručile: Svako sa simptomima neka se odmah testira i izoluje

Planeta -

Dvadesetak plaža u Novom Južnom Velsu u Australiji biće zatvoreno posle pojave novog žarišta korona virusa na severnim plažama Sidneja, gde je otkriveno 28 slučajeva ove infekcije.

Vlasti ove australijske države pozvale su sve stanovnike, ne samo one koji su u blizini plaža, da se danas testiraju na kovid.

"Svako, čak i sa najbližim simptomima kao što glavobolja, zamor, kašalj, suvo grlo ili kijavica neka se odmah testira, zatim izoluje dok ne dobije negativan rezultat. Izvor ovih infekcija se istražuje", navodi se u saopštenju.

Zdravstvene vlasti strahuju da bi ovo žarište moglo da se proširi na druge oblasti Sidneja, pošto tek treba da se utvrdi izvor zaraze.

Nadležni su postavili crvene i žute zastavice na 21 plaži od Nort Palm Biča do Menlija.

"Ne idite na plaže, kako zbog širenja korona virusa, tako i da biste bili sigurni pošto na plažama neće biti patrola, mada će spasilaca biti", rekao je Stiven Pirs, predstavnik udruženja surfera.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja