Najnovije vesti

SVETSKI ZVANIČNICI ŠOKIRALI IZJAVAMA O NLO: Bivši šef CIA govorio o čudnim snimcima, a ovaj Izraelac je tek napravio pometnju
Foto: Profimedia, Youtube/American Military News

istina je tamo negde

SVETSKI ZVANIČNICI ŠOKIRALI IZJAVAMA O NLO: Bivši šef CIA govorio o čudnim snimcima, a ovaj Izraelac je tek napravio pometnju

Planeta -

Bivši direktor CIA, Džon Brenan, opisao je deklasifikovane video-snimke NLO-a iz Pentagona kao iznenađujuće i rekao da se prema njima treba odnositi otvorenog uma.

"Video sam neke od video-snimaka mornaričkih pilota i moram vam reći da su prilično začuđujući“, rekao je Brenan u nedavnom intervjuu na Univerzitetu „Džordž Mason“.

Među nekoliko nedavno deklasifikovanih video-snimaka bio je i snimak takozvanog „tik-tak objekta“, koji su piloti 2004. godine snimili kamerom kako izvodi vratolomije i očigledno manevrima prkosi zakonima fizike na 100 kilometara od obale Tihog okeana. Brenan je bio oprezan da ne potvrdi niti porekne postojanje vanzemaljaca, ali je imao zanimljive ideje, prenosi RT.

"Potrudite se da skupite što više podataka u pogledu vizuelnih slika i takođe raznolike tehničke kolekcije senzora koje ste imali u to vreme“, objasnio je bivši direktor.

„Zaista morate pristupiti otvoreno, ali pribavite što više podataka i što više stručnosti“, rekao je Brenan.

Na insistiranje da kaže da li misli da postoje vanzemaljci i da li su posetili Zemlju, Brenan je rekao da je „pomalo drsko i arogantno od nas da verujemo da nigde u celom svemiru ne postoji drugi oblik života“, ali je dodao da to možda ne odgovara ideji onoga što nužno smatramo „životom“.

Čak je govorio i o natprirodnom, sugerišući da snimci možda prikazuju „fenomen koji je rezultat nečega što još ne razumemo i što bi moglo da uključuje neku vrstu aktivnosti koja predstavlja drugačiji oblik života“.

Brenan je svoj stav okarakterisao kao agnostički, ali je odbio da spekuliše o vanzemaljcima, bogovima, demonima, božanstvima ili superherojima.

On se pridružio redovima sve većeg broja visokih zvaničnika iz celog sveta koji su izrazili posebnu radoznalost u vezi sa „Dosijeima Iks“, koje je Pentagon poslednjih godina deklasifikovao.

„Savezna vlada svih ovih godina prikrivala je (dokaze o NLO-ima)“, rekao je bivši vođa većine u Senatu Heri Rejd u nedavnom dokumentarnom filmu.

Bivši šef svemirske jedinice izraelskog Ministarstva odbrane, Haim Ešed izazvao je popriličnu pometnju ranije ovog meseca kada je tvrdio da su ljudi stupili u kontakt sa „galaktičkom federacijom“ vanzemaljaca sa kojom smo potpisali ugovor za izvođenje eksperimenata ovde na Zemlji, preneo je NBC njuz.

Takođe je tvrdio da na Marsu postoji podzemna američka baza sa ljudskom posadom, ali je odbio da pruži bilo kakav dokaz i dodao da je američki predsednik Donald Tramp bio na vrhuncu otkrivanja intergalaktičkih tajni pre nego što ga je „Federacija“ zaustavila kako bi sprečila masovnu histeriju na globalnom nivou.

Kurir.rs/RT/Sputnik/NBC njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track