OD KORONA VIRUSA OBOLELO VIŠE OD 77 MILIONA LJUDI: SAD i dalje na prvom mestu, a evo koje evropske zemlje imaju najviše zaraženih
Foto: Profimedia/Jan Scheunert/ Zuma Press

raste broj obolelih u svetu

OD KORONA VIRUSA OBOLELO VIŠE OD 77 MILIONA LJUDI: SAD i dalje na prvom mestu, a evo koje evropske zemlje imaju najviše zaraženih

Planeta -

Broj obolelih u svetu od korona virusa premašio danas je 77 miliona, prema podacima portala worldometers.

Među državama koje imaju više od dva miliona obolelih su SAD, koja ima više od 18,2 miliona zabeleženih slučajeva, zatim sledi Indija (10 miliona), Brazil (7,2), Rusija (2,8), Francuska (2,4), Velika Britanija (2), Turska (2).

Oporavilo se 54,1 milion ljudi, a preminulo je 1,69 miliona pacijenata.

Broj aktivnih slučajeva je 21,27 miliona (99.5 odsto), a broj pacijenata koji su u teškom stanju je 106.000 (0.5 odsto).

koronavirus, korona virus, pandemija, epidemija
foto: Printscreen worldometers.info

FRANCUSKA

U poslednja 24 sata u Francuskoj je evidentirano još 12.799 novoinficiranih, ukupno 2.473.354 od početka pandemije korona virusa, saopsteno je u nedelju.

Preminuo je još 131 kovid pacijent, pa je ukupan broj žrtava korona virusa u Francuskoj porastao na 60.549, preneo je Rojters.

INDIJA

U Indiji je potvrđeno 24.337 novih slučajeva korona virusa, saopštilo je danas indijsko ministarstvo zdravlja.

Ukupan broj inficiranih u Indiji dostigao je 10,06 miliona, a zemlja je na drugom mestu na svetu, posle SAD, prenosi Rojters.

Broj novozaraženih se smanjio nakon što je u septembru dostigao vrhunac.

Od korona virusa u Indiji su umrle još 333 osobe, a od početka pandemije ukupan broj smrtnih slučajeva je 145.810.

Indija je po broju umrlih od COVID-19 na trećem mestu u svetu, posle SAD i Brazila.

koronavirus, korona virus, pandemija, epidemija
foto: Printscreen worldometers.info

NEMAČKA

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećan je za 16.643 - na 1.510.652, pokazuju današnji podaci Instituta Robert Koh.

Od korona virusa umrlo je još 226 ljudi, a od početka pandemije ukupan broj preminulih je 26.275, prenosi Rojters.

JUŽNA KOREJA

Južna Koreja je danas zabeležila najveći broj preminulih od početka izbijanja pandemije korona virusa, pošto su umrla 24 pacijenta i ukupan broj preminulih je 698, saopštila je zdravstvena služba ove azijske zemlje.

Zvaničnici medicinskih službi su zatražili da policija počne da hitno kažnjava osobe koje krše restriktivne mere, preneo je Rojters.

Zabeleženo je još 926 slučajeva korona virusa, što je nešto manje u odnosu na rekordan broj zabeležen u nedelju - 1.097.

Uprkos pokušajima da spreči širenje zaraze, Južna Koreja razmatra da li bi vlada trebalo da uvede strože restriktivne mere, jer bolnice ostaju bez slobodnih kreveta, a u nedelju bila su samo četiri slobodna kreveta na intenzivnoj nezi u široj oblasti Seula.

Vlada je naredila privatnim bolnicama da oslobode više od 300 kreveta kako bi se našao prostor za pacijente obolele od korona virusa, a zauzvrat je dala 4,5 miliona dolara da kompenzuje troškove privatnicima.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track