ALEKSEJ NAVALJNI ŠOKIRA: Tvrdi da mu je ruski agent priznao da je otrovan preko donjeg veša!
Foto: Profimedia / Maxim ZMEYEV / AFP

drama

ALEKSEJ NAVALJNI ŠOKIRA: Tvrdi da mu je ruski agent priznao da je otrovan preko donjeg veša!

Planeta -

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni izjavio je da je jedan ruski operativac, pripadnik ruske Federalne službe bezbednosti (FSB), pokušao da ga otruje nervnim agensom "novičok" preko donjeg veša.

Navaljni je rekao da je ruski agent priznao da mu je stavljen otrovni agens u donji veš, piše britanski Gardijan.

Kako se navodi, Navaljni se navodino čuo telefonom s dvojicom agenata FSB-a koji su navodo pokušali da ga ubiju, međutim, jedan je odmah prepoznao njegov glas i spustio slušalicu, dok je drugi mislio da razgovara sa svojim kolegom i otkrio detalje.

Dodaje se da je razgovor napravljen svega nekoliko sati pre nego što je američki portal Belingket objavio detalje o osam agenata koji su navodno učestvovali u trovanju Navaljnog avgusta ove godine.

Navaljni se agentu predstavio kao Maksim Ustinov i tražio da sazna šta je pošlo po zlu u operaciji trovanja Navaljnog.

Na taj način je ruski agent, navodi britanski portal, potvrdio da FSB stoji iza trovanja i da je otrov stavljen sa unutrašnje strane Navaljnevog donjeg veša, a agent koga je Navaljni zvao navodno je u razgovoru priznao da je on kasnije preuzeo veš i uklonio sve tragove otrovnog agensa.

Američki portal Belingket je prošle nedelje objavio da je najmanje osam pripadnika FSB-a odgovorno za trovanje Navaljnog.

Navaljni je navodno otrovan "novičokom" 20. avgusta dok se vraćao iz Sibira, a par dana posle toga prebačen je u Berlin gde se i danas nalazi.

Moskva negira da je umešana u trovanje Navaljnog i traži dokaze da bi pokrenula istragu, kao i da sumnja da je Navaljni otrovan u Berlinu.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track