FAUČI PRIMIO MODERNINU VAKCINU PROTIV KORONA VIRUSA: Želim da ohrabrim svakoga ko ima priliku da se vakciniše da to i učini VIDEO
Foto: Profimedia/Patrick Semansky-Pool/Getty images

VAKCINISAO SE PRED KAMERAMA

FAUČI PRIMIO MODERNINU VAKCINU PROTIV KORONA VIRUSA: Želim da ohrabrim svakoga ko ima priliku da se vakciniše da to i učini VIDEO

Planeta -

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči primio je Moderninu vakcinu protiv koronavirusa.

Vakcinacija je išla uživo putem TV prenosa, a pre nego je primio vakcinu, Fauči je kazao da on ovim želi da bude primer ostatku zemlje.

"Želim ovime pokazati ekstremno poverenje u sigurnost i efikasnost vakcine i želim ohrabriti svakoga ko ima priliku da se vakciniše da to i učini kako bi na taj način stvorili visoku zaštitu i završili s ovom pandemijom", kazao je Fauči, piše CNN.

Naglasio je da je vakcinacija vrhunac istraživanja koja su dovela do stvaranja vakcine u rekordnom roku.

"U januaru smo otkrili virus, a već sada imamo vakcinu protiv njega koja je data kao izbor mnogima uključujući i mene. I zato mi je čast biti deo ovog procesa", naglasio je.

Nakon Faučija, koji je ispraćen aplauzom, vakcinu su primili i Aleks Azar sekretar zdravstva i socijalnih usluga, kao i direktor Nacionalnog instituta za zdravstvo Francis Kolins i nekoliko zdravstvenih radnika.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track