MONOLITI I DALJE NIČU: Misteriozna konstrukcija otkrivena na Novom Zelandu, prizor iz avanturističkog parka obišao svet (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/1 NEWS

KRAJSTČERČ

MONOLITI I DALJE NIČU: Misteriozna konstrukcija otkrivena na Novom Zelandu, prizor iz avanturističkog parka obišao svet (VIDEO)

Planeta -

Nakon relativno mirne sedmice kada je reč o novim monolitima, pojavila se još jedna tajanstvena građevina. Ovoga puta u avanturističkom parku na Novom Zelandu.

Sve je počelo u pustinji u Juti, a od tada smo čuli izveštaje o monolitima koji se pojavljuju u Rumuniji, Kaliforniji, Mađarskoj, Kolumbiji, Engleskoj, Holandiji...

Najnoviji monolit otkriven je tokom vikenda, 19. decembra, u pustolovnom parku Krajstčerč na novozelandskom Južnom ostrvu.

Zvanična Fejsbuk stranica ovog parka podelila je sliku metalnog predmeta, koji stoji visoko na travnatom mestu u blizini svoje 1,8 kilometara žičare.

"Tajanstveni monolit pojavljuje se u Parku. Zna li neko šta je ovo ili odakle dolazi? Kao što uistinu ne znamo...", napisali su službenici parka uz fotografiju.

Iako se većina ostalih monolita pojavila na relativno udaljenim mestima, čini se da je pustolovni park Krajstčerč izuzetak, piše Unilad.

Park je smešten na 358 hektara zemljišta u privatnom vlasništvu i dom je najduže žičare na Novom Zelandu, kao i brdskih biciklističkih staza.

Stotine korisnika društvenih mreža brzo su komentirale objavu na Fejsbuku, nudeći "odgovore" o tome kako se pojavio u parku.

Jedna je osoba izrazila uverenje da je struktura "ili trik ili umetničko djelo", dok je druga predložila da je udaraju i vide "hoće li vanzemaljci izaći".

Ranije ovog meseca grupa umetnika poznata kao The Most Famous Artist preuzela je odgovornost za monolite, a osnivač Meti Mo rekao je da je grupa "dobro poznata po vratolomijama ove prirode".

Pitanje je gde bi sledeći mogao da se pojavi.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja