NETANIJAHU PORUČIO: Izrael će prvi u svetu pobediti koronu! Pandemija će najverovatnije biti okončana za nekoliko nedelja
Foto: EPA / Yonatan Sindel

izraelski premijer

NETANIJAHU PORUČIO: Izrael će prvi u svetu pobediti koronu! Pandemija će najverovatnije biti okončana za nekoliko nedelja

Planeta -

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da će pandemija korona virusa u Izraelu najverovatnije biti okončana za nekoliko nedelja.

On je rekao novinarima da bi zaključavanje zemlje, zajedno sa vakcinacijom, moglo da učini Izrael prvom zemljom koja je prebrodila epidemiološku krizu, prenosi Tajms of Izrael.

Netanijahu je to rekao uoči uvođenja trećeg po redu zaključavanja u zemlji, od početka pandemije, a portal navodi da nijedan svetski lider nije izjavio tako nešto.

Netanijahu je rekao da se nada da će do vikenda biti vakcinisano po 100.000 građana te zemlje.

U Izraelu je protiv korona virusa u sredu vakcinisano 65.000 građana , a Ministarstvo zdravlja navelo je da je cilj da se do naredne nedelje vakciniše po 100.000 građana na dan.

U Izraelu je u nedelju počela vakcinacija starijih od 60 godina, a od ponedeljka je počela vakcinacija medicinskog osoblja.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track