NOVI SOJ KORONA VIRUSA POJAVIO SE U FRANCUSKOJ: Zaraženi muškarac stigao iz Londona, nema simptome, izolovan je u svojoj kući
Foto: Profimedia/SYSPEO/Sipa Press

registrovan prvi slučaj

NOVI SOJ KORONA VIRUSA POJAVIO SE U FRANCUSKOJ: Zaraženi muškarac stigao iz Londona, nema simptome, izolovan je u svojoj kući

Planeta -

Prvi slučaj zaražene osobe novim sojem korona virusom koji se pojavio u Velikoj Britaniji detektovan je juče u Francuskoj, u Turu u centru zemlje, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Zaražena osoba, Francuz koji živi u Velikoj Britaniji, je asimptomatičan i izolovan je u svojoj kući, navodi se u saopštenju.

On je stigao iz Londona 19. decembra, preuzeo ga je Univerzitetski bolnički centar 21. decembra i testiran je pozitivno, navelo je ministarstvo koje je dodalo da je to prvi slučaj zaraze varijantom VOC 202012/01 virusa Kovid-19, moguće zaraznijeg, registrovan u Francuskoj.

Nacionalni centar za viruse disajnih infekcija potvrdio je da je ta osoba inficirana novim sojem virusa.

Zdravstvene vlasti su krenule u trasiranje kontakata zdravstvenih radnika koji su se brinuli o pacijentu kao i njegovih ličnih kontakata da ih stave i strogu izolaciju, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da se sada u laboratorijama još ispituju na novi soj virusa nekoliko slučajeve testiranih pozitivno na korona virus. ; Sličan slučaj sa novim sojem virusa prijavljen je u Nemačkoj kod žene koja je stigla avionom iz Londona i u Libanu, takodje ; kod putnika iz Londona.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia/SYSPEO/Sipa Press

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track