TRAGEDIJA! U POŽARU U KOVID BOLNICI STRADALO 7 PACIJENATA: Njamanje još 5 povređenih u predgrađu Kaira!
Foto: Profimedia

nesreća u egiptu

TRAGEDIJA! U POŽARU U KOVID BOLNICI STRADALO 7 PACIJENATA: Njamanje još 5 povređenih u predgrađu Kaira!

Planeta -

Na odeljenju intenzivne nege u egipatskoj bolnici gde se leče bolesnici od kovid-19, izbio je danas požar u kome je, po dosadašnjim potvrdama, poginulo sedam pacijenata obolelih od korona virusa.

Lokalna policija saopštila je da se ova nesreća dogodila u privatnoj bolnici u Oburu, predgrađu glavnog grada Kaira, a u požaru je povređeno još najmanje pet osoba, prenosi Rojters.

Vatrogasci su uspeli da lokalizuju i ugase požar, a dnevnik Al-Ahram izvestio je da je po prvim rezultatima istrage za požar kriv kratak spoj na električnim instalacijama.

Egipat beleži nagli porast potvrđenih slučajeva korona virusa, što je primoralo vladu da ponovo otvori većinu svojih bolnica namenjenih lečenju i izolaciji pacijenata sa COVID-19.

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je u petak potvrđen najveći dnevni broj obolelih od korona virusa, 1.113, zajedno sa 49 smrtnih slučajeva.

U Egiptu je do sada obolelo od korona virusa 130.126 ljudi, a umrlo najmanje 7.309, međutim, smatra se da je stvarni broj slučajeva u Egiptu, državi sa preko 100 miliona ljudi, daleko veći, delom i zbog malog broja testiranja, navodi agencija.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja