NEMA ULASKA ZA TRAMPA: Šuška se da će na dan Bajdenove inauguracije otići za Škotsku, ali evo šta je rekla njihova premijerka
Foto: EPA/JIM LO SCALZO

planira li putovanje?

NEMA ULASKA ZA TRAMPA: Šuška se da će na dan Bajdenove inauguracije otići za Škotsku, ali evo šta je rekla njihova premijerka

Planeta -

Škotska premijerka Nikola Sterdžon upozorila je danas odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa da mu ograničenja na snazi u Škotskoj gde ima terene za golf, ne dozvoljavaju da dođe u tu zemlju.

Lokalni list Sandej post preneo je da je aerodrom Prestvik na istoku Škotske dobio obaveštenje o dolasku Boinga 757 koji često koristi Tramp, 19. januara, odnosno, dan pre inauguracije novog predsednika SAD Džozefa Bajdena.

List je dodao da su na tom aerodromu pojačane aktivnosti i da su navodno sprovedene izviđačke misije nad jednim od dva terena za golf u Trampovom vlasništvu.

Izvori bliski aerodromu rekli su Frans presu da ne očekuju Trampovu posetu tokom januara.

Nikola Stardžon, Nikola Sterdžon
foto: EPA-EFE/FRASER BREMNER/SCOTTISH DAILY MAIL

Nikola Sterdžon sa svoje strane je rekla da ne zna koji su Trampovi planovi putovanja, uz nadu da će njegov plan biti u bliskoj budućnosti da napusti Belu kuću.

"Trenutno ne dozvoljavamo ljudima da dolaze u Škotsku, osim ako su u pitanju neka neophodna putovanja", rekla je ona i podsetila da je Škotska pooštrila mere protiv korona virusa.

"To se odnosi na njega (Trampa) kao i za bilo koga drugog. Dolazak na teren za golf ne smatramo neophodnim razlogom za dolazak", dodala je ona.

U SAD i dalje se šire spekulacije šta će Tramp, koji još odbija izborni poraz, učiniti 20. januara na dan Bajdenove inauguracije.

Ukoliko ne prisustvuje ceremoniji u Vašingtonu, Tramp bi prekršio tradiciju staru više od 100 godina.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track