TRAMPE, ZAUSTAVI OVO: Bajden pozvao predsednika da odbrani američku demokratiju! UPAD U KONGRES NIJE PROTEST, TO JE POBUNA
Foto: Shutterstock, Profimedia

HAOS U AMERICI

TRAMPE, ZAUSTAVI OVO: Bajden pozvao predsednika da odbrani američku demokratiju! UPAD U KONGRES NIJE PROTEST, TO JE POBUNA

Planeta -

Izabrani predsednik Džo Bajden izjavio je večeras da su današnji neredi napad na demokratiju i da je to napad bez presedana.

On je u vanrednom obraćanju javnosti rekao da je američka demokratija napadnuta i da se današni napad razlikuje od svega viđenog u moderno doba.

"Za razliku od bilo čega što smo videli u moderno doba. Napad na tvrđavu slobode, sam Kapitol.

Napad na narodne predstavnike i policiju u Kepitol hilu. Da budem vrlo jasan. Prizori haosa na Kapitolu ne odražavaju pravu Ameriku. Ne predstavljaju ko smo. Ono što vidimo je mali broj ekstremista posvećenih bezakonju. Ovo je haos. Graniči se sa pobunom. I to se mora završiti sada", rekao je Bajden, prenosi CNN.

- Vi gledate i ja gledam šta se dešava. U ovom trenutku naša demokratija je napadnuta. Ovo je presedan. Ovo je napad na temelj slobode u Kapitolu, napad na predstavnike naroda i državne službenike koji rade u srcu SAD. Ovo je napad na vladavinu prava i najsvetije u Americi, a to je dužnost prema narodu. Ove scene haosa na Kapitolu nisu odraz naroda Amerike. Ovo je nered, haos i mora stati odmah. Pozivam ovu bandu da se povuče i da omogući demokratiji da ide napred - rekao je Bajden.

On je pozvao Trampa da se pojavi i da zahteva da "ova opsada stane".

- Upad u Kongres nije protest, to je pobuna. Ovo gleda ceo svet. Donalde, izađi odmah na televiziju i ispuni svoju zakletvu. Pozovi pristalice da se povuku - rekao je Bajden.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track