UZAVRELA ATMOSFERA U PARLAMENTU GANE: Poslanici se gurali, većina nije nosila maske! Vojnici pokušali da smire situaciju (VIDEO)
Foto: Profimedia/Nipah Dennis/AFP

DRAMA

UZAVRELA ATMOSFERA U PARLAMENTU GANE: Poslanici se gurali, većina nije nosila maske! Vojnici pokušali da smire situaciju (VIDEO)

Planeta -

Vojnici su danas ušli u parlament Gane kako bi prekinuli sukob između suparničkih poslanika oko nesuglasica vezanih za prošlomesečne izbore, nekoliko sati pre polaganja zakletve predsednika Nane Akufo-Ade.

Snimci na lokalnoj televiziji prikazali su političare, od kojih su mnogi bili bez maski, kako se guraju međusobno, pre nego što je u parlament ušlo oko 20 vojnika, preneo je Rojters.

Na kraju, Alban Bagbin, kandidat partije NDC, izabran je za predsednika parlamenta.

Pokušaj otimanja glasačkih listića i invazija na parlament od strane vojske su slike kakve niko nije očekivao da vidi u našem parlamentu, naveo je na Fejsbuku predsednički kandidat Džon Mahama, koji je izgubio na predsedničkim izborima.

Incident se dogodio dok su u toku pripreme za polaganje zakletve za drugi mandat Akufo-Adua, kojoj će prisustvovati brojni afrički zvaničnici.

Akufo- Ado je proglašen pobednikom prošlomesečnih predsedničkih izbora sa osvojenih 51,59 odsto glasova, dok je bivši predsednik Mahama izgubio sa 47,37 procenata glasova.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track