NAĐENI DELOVI BOINGA KOJI SE SRUŠIO Ribari o nesreći: Mislili smo da je bomba ili cunami, kasnije smo videli delove aviona (VIDEO)
Foto: Profimedia/ Veri Sanovri/Xinhua News

NESREĆA

NAĐENI DELOVI BOINGA KOJI SE SRUŠIO Ribari o nesreći: Mislili smo da je bomba ili cunami, kasnije smo videli delove aviona (VIDEO)

Planeta -

Na dubini od 23 metra u Javanskom moru, ronioci su danas pronašli delove indonežanskog Boinga 737-500 koji se juče srušio nedugo posle poletanja sa aerodroma u Džakarti sa 62 putnika i članova posade.

"Sirgurni smo da ronioci istražuju na lokaciji gde se avion srušio u more", izjavio je načelnik službe civilnog vazduhoplovstva Hadi Tidžhanto i dodao da su pronađeni polomljeni delovi aviona, posmrtni ostaci putnika i odeća.

Prelomni trenutak u potrazi za avionom kompanije Srividžaja na letu 182 bio je kada je sonar sa vojnog broda detektovao signal lokatora aviona na mestu za koje se i ranije sumnjalo da je poprište nesreće.

Ipak, još uvek se ništa ne zna o uzrocima pada aviona koji, po svemu sudeći nije preživeo niko od putnika i članova posade, prenosi AP.

"Želim da u ime svih građana Indonezije izrazim duboko saučešće povodom ove tragedije. Molimo se da pronađemo nekog preživelog", izjavio je predsednik Indonezije Džoko Vidodo.

O nesreći su prvi dojavili ribari koji su lovili u vodama Javanskog mora i koji su juče oko 14.30 prvo čuli eksploziju, a potom i ugledali veliki vodeni stub i talas koji se krentao ka njima.

"Mislili smo da je bomba, ili cunami zbog velikog stuba vode koji se izdigao iznad površine mora. Bili smo šokirani kada smo kasnije videli delove razbijenog aviona", izjavio je jedan od ribara.

U avionu je bilo 62 ljudi, među njima sedmoro dece i tri bebe.

Vlasti su odmah otvorile dva krizna centra, jedan na aerodromu u Džakarti i jedan u luci, a predsednik avio kompanije Srividžaja izjavio je da je avion, star 26 godina, bio tehnički ispravan, kao i da je let kasnio zbog loših vremenskih uslova, a ne zbog problema sa ispravnošću letelice.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/ Veri Sanovri/Xinhua News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track