POTRESNO! POSLEDNJA PORUKA MAJKE SA DECOM PRE NEGO ŠTO SE SRUŠIO AVION: Zbogom porodico! Sada idemo kući (VIDEO)
Foto: Profimedia/Risa Krisadhi/Zuma Press

INDONEZIJA

POTRESNO! POSLEDNJA PORUKA MAJKE SA DECOM PRE NEGO ŠTO SE SRUŠIO AVION: Zbogom porodico! Sada idemo kući (VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavile su se potresne posljednje poruke putnika aviona koji se srušio kod Džakarte samo nekoliko minuta nakon poletanja.

Boeing B737-500 izgubio je na visini skoro 3000 metara u manje od 60 sekundi. Lokalni stanovnici su kazali kako su čuli dve eksplozije.

Soerjanto Tjahjanto, direktor indonezijske Agencije za bezbednost saobraćaja, rekao je da su vlasti u moru pronašle dvije crne kutije i da ronioci sada pokušavaju doći do njih.

Slikala se sa svojom decom

Ratih Vindania objavila je selfije sa svojom decom nakon što su ušli u avion.

"Zbogom, porodico. Sada idemo kući", napisala je.

Njen brat Irfansiah Rijanto kazao je kako je porodica prvotno nameravala da ide drugim avionom, ali su promenili plan u poslednji čas. Njegova sestra i njeno dvoje dece vraćali su se sa tronedeljnog odmora, piše Daily Mail.

"Ja sam ih odvezao do aerodroma, pomogao oko prtljage i prijave. Još uvek ne mogu verovati da se tako nešto dogodilo", kazao je Irfansiah.

CNN piše da je Ratih Vindania bila trudna četiri meseca i da je u avionu bila sa svojom dvogodišnjom ćerkom Jumnom, osmogodišnjim nećakom Atharom Rizkijem Riavanom, ujakom Tonijem Islmailom i tetkom Račmavati.

"Stvarno volim da letim"

Brat kopilota Dijega Mamahita je policiji predao uzorak krvi kako bi pomogao pri identifikaciji.

"Verujem da je moj mlađi brat preživeo, ovo je samo formalnost. Dijego je dobar čovek, još uvek verujemo da je preživeo", kazao je Kris Mamahit.

Dijego je na svom LinkedIn profilu napisao: "Stvarno volim da letim."

"Nazvala me putem Vatsapa, smejala se"

Panca Vidija Nursanti, nastavnica u srednjoj školi u Pontianaku, vraćala se nakon odmora u svom rodnom gradu Tegalu. Njen suprug Rafik Jusuf Al Idrus je ispričao kako je izgledao poslednji razgovor s njom.

"Šalio sam se i rekao da ćemo nešto pojesti zajedno kada se vrati u Pontianak. Nazvala me putem Vatsapa, smejala se. Već se ukrcala u avion i rekla je da vremenski uslovi nisu baš dobri. Rekao sam joj da se moli", kazao je Jusuf Al Idrus.

Spasilačke ekipe su u moru pronašle delove tela i komade aviona. U njemu je bilo 56 putnika i šest članova posade, ukupno 62 ljudi.

Podsetimo, avion marke Boeing 737-500 je nedugo nakon poletanja iz Džakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Srušio se u okean između ostrva Laki i Lancang nedaleko od Džakarte.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia/Risa Krisadhi/Zuma Press

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track