INFORMACIJE O PUTNICIMA KOJI SU BILI NA KOBNOM LETU: Petočlana porodica, mladi otac, trudnica! Ovo o njima kažu njihovi najmiliji
Foto: EPA Mast Irham

avion se srušio u more

INFORMACIJE O PUTNICIMA KOJI SU BILI NA KOBNOM LETU: Petočlana porodica, mladi otac, trudnica! Ovo o njima kažu njihovi najmiliji

Planeta -

Avion Boeing 737-500 je nedugo nakon poletanja iz Džakarte izgubio kontakt s kontrolom leta i nestao s radara. Srušio se u okean između ostrva Laki i Lancang nedaleko od Džakarte.

U avionu je bilo 50 putnika, 43 odrasle osobe i sedmero dece, kao i 12 članova posade.

Članovi njihovih porodica okupili su se u Centru za identifikaciju žrtava u Džakarti. Evo što za sada znamo o nekima od žrtava.

Agus Minarni i Muhammad Nur Kholifatul Amin

Agus Minarni i Muhammad Nur Kholifatul Amin putovali su iz svog doma u Mempavahu do Džakarte kako bi prisustvovali sahrani Aminova oca.

Dok su bili u Ponorogou, neko su veme proveli sa svojim sinom koji tamo pohađa internat. Kada su se vratili u Džakartu, brat Minarni Judiansyah Junus zatražio je od nje pomoć pri nalaženju mesta u internatu za jednog od njegovih sinova.

"To je bio naš zadnji razgovor", rekao je Junus za CNN.

Minarni i njen suprug trebali su da lete kući 5. januara drugim avionom, no kada su u utorak stigli na aerodrom, obavešteni su da moraju prvo da se testiraju na koronavirus, što je odložilo njihovo putovanje.

Junus je rekao kako je smrt njegove sestre jako pogodila porodicu i da će mu ona užasno nedostajati.

"Bila je draga osoba. Uvek je pomagala meni i našoj sestri", kazao je Junus i dodao kako će on sada preuzeti brigu o njihovoj deci koja su još uvek maloletna i koja su sada ostala bez oca i majke.

Nada se da će indonezijske vlasti "pronaći njihove posmrtne ostatke kako bi mogao pravilno da sahrani sestru".

Peteročlana porodica na proputovanju

Na kobnom letu je bila i peteročlana porodica sa ostrva Bangka, koji je smešten istočno od Sumatre: 26-godišnji Rizki Vahjudi, njegova supruga Indah Halimah Putri (26), njihov sedmomesečni sin, Vahjudijeva majka i rođak.

Vahyudi je zadnje tri godine radio za indonežansku Agenciju za zaštitu okoline u Ketapangu na Zapadnom Kalimantanu. Peteročlana porodica bila je u poseti drugim članovima porodice na ostrvu Bangka i preko Džakarte se vraćala natrag na Zapadni Kalimantan.

Trudna majka i njena porodica

Ratih Vindania, koja je bila trudna četiri meseca, bila je u poseti porodici u Džakarti sa svojom dvogodišnjom ćerkom Jumnom, osmogodišnjim nećakom Atharom Rizkijem Riavanom, ujakom Tonijem Islmailom i tetom Račmavati.

Vindania je pre nesreće objavila veselu fotografiju na kojoj se vidi kako ona, njena nasmejana ćerka i nećak sede u avionu samo nekoliko trenutaka pre poletanja.

Preduzetnik Johanes Suherdi (30)

Johanes Suherdi bio je u Džakarti na poslovnom putovanju i radovao se povratku svojoj porodici u Ngaraku, selu nekoliko sati udaljenom od aerodroma Pontianak.

Njegova supruga Susilawati Bungahilaria (32) rekla je za CNN da se nada da je Suherdi na sigurnom i da će uskoro opet biti zajedno. Par ima petogodišnjeg sina Riana.

Bungahilaria je rekla da je razgovarala sa suprugom nešto pre poetanja.

"Zadnje što mi je rekao jeste da ne zaboravim odvesti našeg sina kod lekara jer je imao temperaturu", rekla je i plačući dodala kako njihov sin neprestano pita kada će se tata vratiti kući.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja