HRVATICA U MELBURNU UBILA TROJE DECE, PA SEBE: Zločin sve potresao, komšije i prijatelji otkrivaju šta se događalo pre tragedije
Foto: Youtube/news.com.au

ništa nije ukazivalo na tragediju

HRVATICA U MELBURNU UBILA TROJE DECE, PA SEBE: Zločin sve potresao, komšije i prijatelji otkrivaju šta se događalo pre tragedije

Planeta -

Australijski Melburn u četvrtak je potresla strašna tragedija u kojoj je majka hrvatskih korena, Kejti Perinović, ubila troje dece, a zatim i sebe.

Tela Kejti Perinović, njene dve ćerke Kler (7) i Ane (5) i sina Metjua (5), pronađena su u njihovoj kući u Tulamarinu, predgrađu na severu grada. Tela je pronašao muž Tomislav (48) koji je pozvao hitne službe.

Zaključak preliminarne policijske istrage je da je majka ubila troje dece, a zatim i sebe, a mediji pišu da je to učinila nožem, ali zasad o tome nema policijske potvrde.

I dok policija istražuje detaljne okolnosti tragedije, komšije se jedva mire s tragedijom.

Nepuna 24 sata pre šokantnog događaja 42-godišnja Perinović dala je komšijama šljiva. Komšija Danijel Šembri joj je zahvalio, a ona je rekla "zbogom", javlja NCA Newswire. Perinovići su bili omiljeni među susedima, a četvrt u kojoj su živeli bila je mirna.

Šembri kaže da je bio na vratima Perinovića u sredu poslepodne. Samo dva dana ranije čuo je vikanje i vrisku dece koja su se igrala u bazenu.

Porodična prijateljica Mari Grovs rekla je da ih je poslednji put videla u novembru i kako se Kejti činila neobično povučenom i tihom.

"Krajem novembra rekla sam joj da dođe na proslavu rođendana moje ćerke s decom. Bila je tamo vrlo kratko, njene ćerke bile su vrlo slične mojim ćerkama, čavrljale su i smejale se, bile su prekrasna deca. Tog dana činilo mi se da je pomalo povučena, što nije bilo uobičajeno, bila je tiha... Možda je to bio znak?" rekla je Grovsova.

Kaže da nije dobro poznavala njenog supruga Tomislava jer je mnogo radio.

Kako vreme prolazi, tako i curi više informacija o svemu. Zasad samo iz komšijskih krugova, nagađanja i sl, dok policija čeka sa zvaničnim rezultatima potpune istrage.

Jedan lokalac, koji se vratio s putovanja oko četiri sata poslepodne u sredu, rekao je za Herald Sun da je video kako Perinovići odlaze kod komšije Fredija. Ništa mu se u tom trenutku nije činilo čudnim.

Jedna majka iz susedstva kaže da je na dan tragedija čula viku iz ulice u kojoj žive Perinovići, i sad je uverena da su to bili oni. Oko pola sata kasnije, priseća se, čula je sirene.

Ogradu ispred kuće u kojoj se dogodila strašna tragedija sada pismima, crtežima, igračkama, cvećem i svećama obasipaju roditelji i deca iz komšiluka.

Kejti Perinović
foto: Youtube/Printscreen

Jedan čovek opisao je Kejti kao prijateljsku i pristojnu osobu.

"Slomljen sam, to se dogodilo tako blizu mog doma, ti ljudi su provodili vreme u mojoj kući", rekao je jedan sused pa dodao: "Moja deca su volela njihovu. Šta sada da im kažem?"

Pojedinci su rekli da Kejti "nije bila sva svoja" proteklih meseci, da se povukla tokom karantina uvedenog zbog korone i da je bila depresivna. ALi, zasad je reč samo o nagađanjima.

Herald Sun intervjuisao je porodičnog prijatelja Frenkija Franjića.

"On je slomljen čovek, potpuno slomljen", rekao je o Tomislavu Perinoviću.

"Voleo je svoju ženu i troje dece. Deca su mu uvek bila prioritet. Izgubiti celu porodicu je užasno teško. Reči to ne mogu opisati", dodao je. Franjić kaže da je tragedija potpuno šokirala Tomislava, njihovu širu porodicu i širu hrvatsku zajednicu u Australiji.

"Ovo je došlo iz vedra neba. Što se Tomislava tiče, sve je bilo normalno. Nisam primetio znakove kojima bi se nešto moglo naslutiti", kaže.

Kako je rekao, Tomislav je u subotu prvi put nakon tragedije video Kejtinu porodicu.

"Susret je bio jako tužan, kao što možete i pretpostaviti. To je vrlo teška situacija. Isplakali su to zajedno. Kejtini roditelji su prihvatili situaciju, njihova ćerka je uzela živote troje unučadi. Grlili su se, međusobno izjavljivali saučešće", rekao je.

Perinović je u međuvremenu primio stručnu pomoć kako bi lakše prošao kroz ovaj težak period u životu.

"Cela hrvatska zajednica sada odaje počast žrtvama. Podržavamo porodicu koliko god možemo", zaključio je Franjić.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja