Najnovije vesti

KINEZI ZA 5 DANA IZGRADILI BOLNICU SA 1.500 SOBA: Svaka ima toalet i internet, bore se sa novim slučajevima korone (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

registrovani novi klasteri

KINEZI ZA 5 DANA IZGRADILI BOLNICU SA 1.500 SOBA: Svaka ima toalet i internet, bore se sa novim slučajevima korone (VIDEO)

Planeta

Kineski grad Nangong završio je gradnju velike jedinice sa 1.500 soba za samo 5 dana koje će služiti za lečenje pacijenata od korona virusa, nakon što je detektovan novi talas zaraze u tom gradu.

Očekuje se da će biti postavljeno još 5.000 soba.

Veliki izolacioni centar je postavljen na mestu fabrike koja se nalazi izvan grada.

Svaka prostorija ima 18 kvadrata, a opremljena je krevetom, električnom grejalicom, lavaboom i toaletom, a dostupna je i wi-fi mreža.

Postavljanje ovih montažnih objekata počelo je 10. januara kada je otkriven lokalni klaster koronavirusa u gradu. Naloženo je da se hitno izgradi 6 jedinica za smeštaj pacijenata kako bi se obuzdala zaraza, a ovo je prva. Planirano je da se otvori 6.500 soba za prijem pacijenata.

U još jednom gradu provincije Hebej, Šiđadžujangu, gradi se kompleks od 3.000 soba.

Kako se navodi, u proteklih nedelju dana registrovana su 643 slučaja lokalne transmisije korone, kao i dva slučaja uvezena iz inostranstva.

Svi nedavno registrovani klasteri prvenstveno su povezani sa putnicima koji su se vraćali iz inostranstva, a u pojedinim slučajevima veruje se da se radi o kontaminiranoj uvezenoj robi.

Kurir.rs/RT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...