NEVEROVATAN PODVIG: Lai uspeo u INVALIDSKIM KOLICIMA da se popne na 250 metara visoki soliter i tako skupi novac za bolesne FOTO
Foto: Profimedia / ChinaImages

hongkong

NEVEROVATAN PODVIG: Lai uspeo u INVALIDSKIM KOLICIMA da se popne na 250 metara visoki soliter i tako skupi novac za bolesne FOTO

Planeta -

Penjač Lai Či-vai postao je prvi čovek u Hong Kongu koji se u invalidskim kolicima popeo na visinu od 250 metara na jednom soliteru.

Lai (37), koji je u saobraćajnoj nesreći pre 10 godina ostao paralizovan od pojasa nadole, nije mogao da stigne do samog vrha 300 metara visoke kule Nina na poluostrvu Kovlun, prenosi Rojters.

"Bio sam prilično uplašen", priznao je Lai. "Kad se penjem na planinu, mogu da se pridržavam za kamenje ili manje rupe, ali sa staklom, sve na šta se zaista mogu osloniti je uže na koje visim".

Hongkong, Lai Či Vai
foto: Profimedia / ChinaImages

Ovim podvigom je prikupljeno 5,2 miliona honkonških dolara donacija (670.639 američkih dolara) za pacijente sa bolestima kičmene moždine.

Lai je i pre 2011. godine bio poznati penjač, četiri puta krunisan je za prvaka Azije u penjanju po steni, i u jednom trenutku je bio osmi na svetu.

Nakon nesreće, nastavio je da se penje pričvršćujući svoja invalidska kolica na sistem za vuču.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / ChinaImages

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track