PILOT ČAK 8 MESECI BIO U BOLNICI ZBOG KORONE: Svaki organ mu bio na udaru virusa, jedva se oporavio (VIDEO)
Foto: Printscreen/Abc13.com

konačno kod kuće

PILOT ČAK 8 MESECI BIO U BOLNICI ZBOG KORONE: Svaki organ mu bio na udaru virusa, jedva se oporavio (VIDEO)

Planeta -

Pilot Britiš ervejsa Nikolas Sinot vratio se kući u London nakon što je proveo osam meseci u bolnici u teksaškom gradu Hjustonu boreći se sa korona virusom.

ABC njuz izveštava da uprkos dugoj i teskoj borbi sa kovidom, pilot se oporavio i vratio kući, a sve vreme je uz njega bila supruga.

Krajem marta 2020. godine, pilot je krenuo na let, koji je trebalo da bude običan, ka američkom Hjustonu.

Nakon što je zaražen korona virusom, hospitalizovan je u bolnici i navodno je trebalo da bude stavljen na veštačko disanje.

Pilot je u izjavi za lokalnu radio stanicu KTRK rekao da su lekari koji su radili na njegovom oporavku mesecima pričali da su mu otkazali respiratorni organi, da je zaista bio stavljen na respirator, a onda i na mašinu koja pomaže u radu srca i pluća.

Doktor iz hjustonske bolnice Bisvajt Kar je rekao da je "svaki organ u njegovom telu bio na udaru kovida".

"Ipak, zbog dobrog zdravlja, jer je pilot, mogao je da izdrži sve i da preživi nešto ovoliko ozbiljno. Prvo smo bili ushićeni činjenicom da neko toliko bolestan može da preživi sve to. Uvek nam je kroz glavu prolazilo pitanje: 'Da li je i dalje sa nama?' s obzirom na ogroman broj lekova i problema sa svim organima. Ceo lekarski tim se složio da je njegova supruga, njena ljubav, bila presudna u njegovom oporavku", rekao je doktor.

Supruga Niki je, prema izveštajima iz SAD, bila pored njegovog kreveta svakog dana tokom osam meseci.

Sinot je pre polaska za Englesku rekao da "uz pomoć supruge i misli o povratku kući i svojoj deci, uspeo da ozdravi." "Bio je to težak put, ali smo stigli dovde. Voleo bih da se vratim još jednom u Hjuston i da posetim tamošnji zoološki vrt, u koji sam gledao skoro svaki dan kroz bolnički prozor. Isto, voleo bih da vidim sve te divne ljude, prijatelje, koji su mi pomogli da ozdravim", otkrio je Englez.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track