DRAMA SA ZAROBLJENIM RUDARIMA JOŠ TRAJE: Dotureni im hrana i lekovi, ali sudbina 10 kolega se ne zna ni posle nedelju dana!
Foto: Youtube prtscr / Xinhua/ New China TV

rudnik zlata

DRAMA SA ZAROBLJENIM RUDARIMA JOŠ TRAJE: Dotureni im hrana i lekovi, ali sudbina 10 kolega se ne zna ni posle nedelju dana!

Planeta -

Fizičko stanje zarobljenih rudara u istočnoj kineskoj provinciji Šandung poboljšalo se nakon što su im dotureni hrana i medicinska pomoć kroz uzak tunel koji su spasioci probili za komunikaciju sa njima.

Nakon nedelju dana od nesereće u rudniku zlata utvrđeno je da se 12 rudara od ukupno 22 nalazi na 540 metara dubine, dok situacija sa ostalih 10 ostaje i dalje nejasna, a oni su javili da su na kratko imali kontakt sa još jednim kolegom koji je 50 metara ispod njih, ali je kontakt kasnije prekinut, prenosi BBC.

Zarobljeni rudari, koji sada mogu sa spasiocima da komuniciraju uspostavljenom telefonskom linijom, poručili su da su "zahvalni na hranljivim tečnostima i lekovima, ali da bi više voleli svinjske kobasice".

Dvadeset dva rudara zarobljena su pod zemljom nakon eksplozije nepoznatog uzroka u rudniku zlata do koje je došlo 10. januara u gradu Ćisjia u kineskoj provinciji Šandung.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / New China TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track