Najnovije vesti

BAJDENOVI MENJAJU DEKORACIJU U BELOJ KUĆI: Selidba je trajala 5 sati, a evo šta se piše o novom izgledu predsedničke rezidencije
Foto: Profimedia/JIM WATSON/AFP

novi momenti

BAJDENOVI MENJAJU DEKORACIJU U BELOJ KUĆI: Selidba je trajala 5 sati, a evo šta se piše o novom izgledu predsedničke rezidencije

Planeta

Nova administracija Džoa Bajdena, predsednika SAD, nije samo promenila državnu politiku, već je promenila i dekoraciju unutar Bele kuće.

Nov izgled Bele kuće je delimično zabavan, ali je istovremeno umetnut i lični pečat, kao i novi politički, preneo je Independent.

Tokom inauguracione ceremonije, 90 pripadnika osoblja Bele kuće počeli su da useljavaju Bajdenove, a selidba je trajala pet sati.

Bajdenovi su planirali useljenje 20. januara, ali neće potpuno izmeniti izgled Bele kuće ili dovesti ličnog dekoratera.

Međutim, dodaje se u tekstu Independenta, to nije sprečilo porodicu novog predsednika SAD da promeni neke detalje, a verovatno će morati da ulože još milion dolara da preurede jednu od najpoznatijih zgrada sveta.

Jedna od promena je statua legendardnog borca za prava farmera, Sesara Čaveza, koji se nalazi iza predsednikovog stola u Ovalnom kabinetu.

"Stavljanje statue mog oca u Ovalni kabinet simbolizuje nove dane, novu nadu za našu naciju. Ovo govorim ne zato što je to u čast mog oca, već zato što predstavlja veru i ohrabrenje za sve ljude u čije ime se borio", rekao je Pol Čavez, sin Sesara za NBC.

Takođe, ubačene su i statue Roze Parks i Elenor Ruzevelt u Ovalni kabinet, a Bajden je portret bivšeg predsednika Endrjua Džeksona zamenio portretom Bendžamina Frenklina.

Iako nije tipičan dekor, mesto u Beloj kući zauzeće i Bajdenovi psi, Čemp i Mejdžor, pošto su Trampovi bili prva porodica posle dugo godina koja nije imala kućnog ljubimca.

Ne postoji zvanična najava da će se ovo desiti, ali mnogi urgiraju na Bajdenove da vrate staru baštu Bele kuće, posle "kontroverznih promena koje je unela bivša prva dama Melanija Tramp", kada je povadila biljke i postavila pločice za šetnju, zaključuje londonski list.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/JIM WATSON/AFP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...