SLIKA O KOJOJ PRIČA CELA AMERIKA U trenutku kada je Bajden polagao zakletvu, nepoznati čovek kleknuo je na grob njegovog sina FOTO
Foto: Profimedia/POOL/CNP/INSTAR Images

ISKAZAO POŠTOVANJE

SLIKA O KOJOJ PRIČA CELA AMERIKA U trenutku kada je Bajden polagao zakletvu, nepoznati čovek kleknuo je na grob njegovog sina FOTO

Planeta -

Dok je Džo Bajden u sredu polagao zakletvu za predsednika Sjedinjenih Američkih Država u Vašingtonu, sećanje na njegovog pokojnog sina Boa Bajdena ostalo je živo u njegovoj matičnoj državi.

Baš u trenutku kad je novi predsednik položio službenu zakletvu, novinarka Patriša Taloriko vozila se pored Boovog groba u dvorištu katoličke crkve Sent Džozef u Grinvilu u Delaveru.

Ona je videla usamljenu uniformiranu osobu kako kleči na Boovom grobu, a snimila je nekoliko fotografija muškarca koji je "sagnuo glavu i stisnuo ruke", što je napisala u sredu za Delaver Njuz Džurnal.

Njena fotografija i priča koja stoji iza nje postale su viralne na društvenim mrežama.

Tajanstveni čovek koji je iskazao svoje poštovanje na Boovom grobu nije bio jedina osoba kojoj je bivši nacionalni gardista bio na pameti na dan inauguracije.

U utorak, dan pre inauguracije, Džo Bajden održao je govor u Trećem rezervnom centru Nacionalne garde u Nju Kastlu, koji nosi ime majora Džozefa R. Boa Bajdena.

"Žao mi je samo zbog toga što nije ovde", rekao je Bajden u emotivnom govoru. "Zato što bismo njega trebali predstaviti kao novog predsednika".

Bou je preminuo 2015. godine u 46. godini od raka. Nakon njegove smrti Džo Bajden zaključio je da ne može da se kandiduje za predsednika na izborima 2016. godine jer su on i njegova porodica još bili u žalosti.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia/POOL/CNP/INSTAR Images

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track