RUSKI VOJNIK OSUĐEN ZA UBISTVO 8 KOLEGA: Otvorio je vatru u vojnoj bazi, pa pokušao da pobegne! Robijaće 24,5 godina (VIDEO)
Foto: Profimedia/ Social media/East2West News

Ramil Šamsutdinov

RUSKI VOJNIK OSUĐEN ZA UBISTVO 8 KOLEGA: Otvorio je vatru u vojnoj bazi, pa pokušao da pobegne! Robijaće 24,5 godina (VIDEO)

Planeta -

Ruski regrut Ramil Šamsutdinov, koji je u jesen 2019. u vojnoj bazi u Zabajkalskoj oblasti u Istočnom Sibiru ubio osam kolega, osuđen je na 24 godine i šest meseci, izvestio je dopisnik TAS S koji je danas pristvovao izricanju presude.

Drugi istočni vojni okružni sud presudio je da "Šamsutdinova Ramila Salimčanoviča proglasi krivim za zločine,a konačna kazna je 24 godine i šest meseci u zatvoru sa maksimalnom sigurnošću", saopštio sud svoju odluku, prenosi agencija.

Pored toga, sudi je naložio Šamsutdinovu, koji je u pritvoru od oktobra 2019. godine , da plati odštetu porodicama ubijenih i povređenih u iznosu od preko 133.000 američkih dolara.

Šamsutdinov je 25. oktobra 2019. godine otvorio vatru na svoje kolege, vojnike u bazi za popravku i održavanje gde je bio stacioniran, a u pucnjavi su dva policajca i šest vojnika ubijeni, a dvojica su teško povređena, nakon čega je pokušao da pobegne , ali je uhapšen.

Prema rečima Šamsutdinova, on je pucao u stanju sužene svesti, jer je bio izložen pretnjama nasilja od kolega i primoran da čisti toalete, a psihijatrijskim veštačenjem dokazano je da je osuđeni bio svestan svojih postupaka.

Porota je Šamsutdinova proglasila krivim, ali mu je dodeljena blaža kazna od one koju je tužilac zatražio od 25 godina zatvora, i sa manjim iznosom odštete od preko 380.000 američkih dolara koliko su zahtevali rođaci žrtava, navodi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja