NEMCI IMAJU POSEBAN OBJEKAT ZA ONE KOJI SE PROTIVE KARANTINU: Bio namenjen migrantima, ali je korona sve promenila (VIDEO)
Foto: Youtube/RT DE

nove mere

NEMCI IMAJU POSEBAN OBJEKAT ZA ONE KOJI SE PROTIVE KARANTINU: Bio namenjen migrantima, ali je korona sve promenila (VIDEO)

Planeta -

U Saksoniji, saveznoj državi na istoku Nemačke, vlasti žele da otvore objekat za mseštaj onih koji ne žele da budu u karantinu.

Kako je najavljeno iz tamošnjeg ministarstva unutrašnjih poslova, planira se da to bude na području Drezdena.

Vlada je razmatrala smeštanje protivnika karantina u bolnicu, međutim, svi kapaciteti su potrebni zbog pandemije.

Inače, spomenuti objekat u Drezdenu izgrađen je 2016. kao prihvatno odeljenje za tražioce azila. Međutim, još nije korišćen u tu svrhu.

Zasad se ne zna ko će tačno biti tu smešten. Prema navodu Ministarstva, trenutno je nejasno koliko ljudi može biti primljeno.

Ideja o prisilnoj izolaciji pojedinaca koji odbiju karantin nije nova. Ministarka zdravlja Petra Koping već je u proleće 2020. godine dala do znanja da je ta mera moguća. Ipak, u krajnjem slučaju radi se o potezu koji zahteva i sudsku odluku.

"U praksi, nadležne zdravstvene službe prvo uspostavljaju karantin. Nakon toga sledi hitno upozorenje i, ako postoji dalji otpor - novčana kazna. Tek nakon toga slede pravni postupci", navela je tada Kopingova.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track