TRAMPU PRETE ZBOG UBIJENOG GENERALA SULEJMANIJA: Osvanula fotošopovana slika bivšeg lidera SAD kako igra golf u senci bombardera
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

iranska novinska agencija

TRAMPU PRETE ZBOG UBIJENOG GENERALA SULEJMANIJA: Osvanula fotošopovana slika bivšeg lidera SAD kako igra golf u senci bombardera

Planeta -

Iranska novinska agencija Tasnim objavila je na Tviteru fotošopiranu fotografiju Donalda Trampa kako igra golf u senci američkog strateškog bombardera B-2 uz poziv na osvetu zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija. U tvitu se navodi i da će to biti urađeno u pravom trenutku.

„Osveta je neizbežna“, navodi se u tvitu, a to je citat iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneja koji je u decembru obećao da će se osvetiti za smrt najvišeg vojnog zapovednika generala Kasema Sulejmanija.

Sulejmani je ubijen u napadu američkog drona na konvoj vozila na međunarodnom aerodromu u Bagdadu 3. januara 2020. godine, po nalogu tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa.

To je dovelo do eskalacije napetosti između Vašingtona i Teherana. Iran je potom napao američke vojne objekte u Iraku.

Mnogi korisnici Tvitera reagovali su na objavu iranskog medija označavanjem izvršnog direktora Tvitera Džeka Dorsija, implicirajući da se objava protivi politici govora mržnje na platformi.

Tviter je bio prva društvena mreža koja je ukinula nalog Donalda Trampa nakon nereda u SAD 6. januara, navodeći da je američki predsednik prekršio pravila podsticanjem na nasilje. Tramp je osudio nasilje i rekao svojim pristalicama da napuste to područje.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track