BILI SU U BRAKU 70 GODINA, PREMINULI SU 3 DANA PRE VAKCINACIJE: Korona odnela bračni par, umrli u bolnici držeći se za ruke
Foto: Profimedia

ohajo

BILI SU U BRAKU 70 GODINA, PREMINULI SU 3 DANA PRE VAKCINACIJE: Korona odnela bračni par, umrli u bolnici držeći se za ruke

Planeta -

Supružnici Dik i Širli Mik preminuli su od koronavirusa tri dana pre nego što su trebali da prime vakcinu protiv virusa, a u braku su bili 70 godina.

Prema rečima članova porodice, preminuli su 16. januara u bolnici u američkoj saveznoj državi Ohajo držeći se za ruke. Dik je preminuo u 89. godini, a Širli u 87.

Prvu dozu vakcine trebali su da prime 19. januara, a to je dan kada bi Dik proslavio 90. rođendan. On i Širli su se upoznali u srednjoj školi i otada su zajedno. U decembru prošle godine obeležili su 70. godišnjicu braka.

Imali su petoro dece, 13 praunuka i 28 praunuka. Kako su naveli članovi porodice, živeli su uzbudljivim životom, pa čak i u poznim godinama. Istakli su da su uvek bili zajedno i da su uvek imali vreme rezervisano jedno za drugo.

0181876079, stariji par, bračni par, ruke, baka, deka
foto: Profimedia

"Nisu bili tipična 88-godišnjakinja i tipični 90-godišnjak. Oboje su bili jako, jako zdravi, živahni ljudi. Napustili su nas tako brzo", ispričala je njihova ćerka Debi Hovel.

Testiranja 26. decembra pokazala su da su pozitivni na koronavirus. Imali su simptome i mislili su da je reč o prehladi. Dani su prolazili, ali simptomi su bili sve izraženiji. Nakon toga su se testirali. Dik je 2. januara primljen u bolnicu, a dva dana kasnije i njegova supruga.

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja morali su da budu prebačeni u drugu bolnicu. Prvobitno je postojala mogućnost da ih izmeste u dve različite bolnice, ali su ipak izmešteni u istu bolnicu.

Kako je kazala Debi, bilo je dana kada su bili optimistični u vezi njihovog oporavka, ali da su problemi s plućima bivali sve veći. Shvativši da verovatno imaju još nekoliko dana života tražili su da Dik i Širli budu u istoj sobi.

"Nismo hteli da ih rastavaljamo jer im je najveća stvar u životu bila da budu zajedno. Želeli smo da mogu da se drže za ruke. Želeli smo da budu zajedno. Željeli smo da slušaju omiljenu muziku", rekla je Debi.

Medicinska sestra je napravila plejlistu pjesama koja je trajala dva sata. Slušali bi je dok bi se držali za ruke. Prvo je preminula Širli a nekoliko minuta kasnije i Dik.

Porodica je poručila da su srećni zbog toga što su preminuli držeći se za ruke i zahvalni su bolničkom osoblju jer su pokazali poštovanje prema njihovoj ljubavi, prenosi CNN.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track