JEDAN METAK JE BIO KOBAN ZA 5 DŽIHADISTA: Britanski snajperista pucao u prsa bombašu samoubici u Siriji!
Foto: Profimedia

Neimenovani narednik SAS

JEDAN METAK JE BIO KOBAN ZA 5 DŽIHADISTA: Britanski snajperista pucao u prsa bombašu samoubici u Siriji!

Planeta -

Neimenovani narednik SAS-a pucao je u prsa džihadističkom bombašu samoubici u Siriji, što je rezultiralo eksplozijom u kojoj su poginula još četiri džihadista, uključujući vrhovnog komandanta u Siriji.

Vrhunski britanski snajperista ubio je pet terorista Islamske države samo jednim hicem sa više od 800 metara udaljenosti. Naime, neidentifikovani narednik SAS-a pucao je u grudi samoubilačkom džihadisti u Siriji dok je govorio u kameru, izazvavši eksploziju u kojoj su poginula još četvorica.

Ispostavilo se da je tokom misije protiv Islamske države u novembru dvadesetogodišnji snajperista ubio vrhovnog komandanta, nakon čega su mu kolege poklonile posebnu bejzbol kapu u znak proslave uspeha, preneo je Daili Star, prenosi Mirror.

SAS trupe su radile sa kurdskim borcima kako bi pronašle jedinicu ISIS odgovornu za napade na sela. Snajperista je koristio pušku Barrett .50 kalibra, najmoćniju pušku u arsenalu. Oružje se uglavnom koristi za gađanje većih ciljeva poput aviona, automobila, kamiona i lako oklopljenih tenkova. Može imati razarajuće posledice na ljude, pa samo jedan metak može da odnese ud.

Tim SAS-a je nekoliko dana posmatrao sumnjivu fabriku bombi ID i primetio da je pet muškaraca napustilo zgradu. Jedan od njih snimao je bombaša samoubica kako se smeje i razgovara u kameru. Vojnik SAS-a prijavio se u bazu, objašnjavajući da su se pojavili teroristi i da je jasno pogodio.

Izvor je rekao: "Plan u toj fazi bio je oboriti bombaša samoubicu prvim hicem, a zatim i vođu ako bi mogli da ga identifikuju. Ali imali smo sreće. Cilj je bio na maksimalnom dometu. Snajper se prilagodio vetru, nanišanio i nežno povukao obarač. Čekao je da meta padne, ali umesto toga, momak je eksplodirao".

"Kada se prašina slegla, četiri tela su ležala, a nedostajali su razni delovi. Tada je snajperu palo na pamet da je aktivirao eksplozivni prsluk. Kad srušite bombaša samoubica, obično ciljate u glavu. Ali ovaj momak je bio na krajnjoj granici snajperske sposobnosti da puca, pa je ciljao u središte svoje mase - u svoje grudi", dodao je izvor.

Kada se tim SAS-a vratio u bazu, snajperista je na poklon dobio bejzbol kapu sa natpisom "Long Range Death". "Teroristi se užasno plaše snajpera. Na puškama koristimo prigušivače koji ozbiljno utišavaju buku. Oni nas ne mogu ni videti ni čuti, a znaju da smo u blizini tek kad tela počnu padati", objasnio je izvor.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track