DŽONSON NAJAVIO JOŠ OŠTRIJE MERE: Veća kontrola na granicama, škole zatvorene i u februaru
Foto: EPA/ANDY RAIN

strah od novog soja virusa

DŽONSON NAJAVIO JOŠ OŠTRIJE MERE: Veća kontrola na granicama, škole zatvorene i u februaru

Planeta -

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da će vlada kasnije danas uvesti nove oštrije mere na granicama države, dodajući da nema jednostavnih odgovora nakon što je broj žrtava COVID-19 u Britaniji premašio 100.000.

"Ministar unutrašnjih poslova doneće još oštrije mere za one zemlje sa crvene liste gde smo posebno zabrinuti zbog novih sojeva virusa", najavio je Džonson u parlamentu.

Dodao je da škole ostaju zatvorene i u februaru, te da se nada da će program vakcinacije omogućiti da se otvore od 8. marta.

Premijer je rekao i da se nada da će tada ili nakon toga biti moguće ukidanje ekonomskih i socijalnih restrikcija, tačnije kada brojke to budu dozvoljavale.

Upitan šta je rešenje i zašto Britanija ima najviše preminulih u Evropi, on je rekao da nema jednostavnih odgovora na to pitanje.

Danas je britanski Tajms pisao o tome će vlada u Londonu objaviti planove u vezi s ograničenim hotelskim karantinom za Britance koji se vraćaju iz 30 visoko rizičnih zemalja, a koje su već obuhvaćene zabranom putovanja zbog Covid 19. Reč je pfre svega o Južnoj Americi, Portugaliji, Zelenortskim ostrvima i Južnoj Africi, preneo je Rojters.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track