RACIJA NA ZABAVI NA TAJLANDU Policija uhapsila 89 stranih turista zbog kršenja ograničenja protiv korone! Evo kakva im kazna preti
Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Schreck

pandemija

RACIJA NA ZABAVI NA TAJLANDU Policija uhapsila 89 stranih turista zbog kršenja ograničenja protiv korone! Evo kakva im kazna preti

Planeta -

Na Tajlandu je uhapšeno 89 stranih turista zbog sumnje da su prekršili ograničenja protiv koronavirusa nakon što je policija izvršila raciju na jednoj od zabava na popularnom tajlandskom ostrvu Kon Phangan.

Organizatori i oni koji su prisustvovali zabavi suočavaju se s optužbama za kršenje hitnih mera protiv koronavirusa.

Većina uhapšenih je puštena uz kauciju dok je njih 28 ostalo u pritvoru.

Kako je navedeno u izveštaju, policija je za zabavu saznala nakon što je primetila da se za nju prodaju onlajn karte.

Među uhapšenima je bilo 20 francuskih državljana, 10 Amerikanaca i šest Britanaca. Uhapšeni su testirani nakon čega je utvrđeno da su negativni na koronavirus.

"Oni su turisti koji su se zatekli na Tajlandu i sada ovu državu ne mogu napustiti zbog koronavirusa. Možda misle da je u redu okupljati se u velikim grupama te se tako opuštati i zabavljati", naveli su iz policije.

Maksimalna kazna za kršenje hitnih mera protiv koronavirusa je dve godine zatvora ili novčana kazna od 1.330 američkih dolara.

Organizatori zabave se suočavaju i sa kaznom zbog posluživanja alkohola u restoranu jer je to na ovom području Tajlanda zabranjeno.

Koh Phangan je popularna tajlandska lokacija za turiste zbog poznatih zabava, koje su zbog koronavirusa otkazane.

Tajland je svoje granice za međunarodni turizam zatvorio u aprilu 2020. godine. U zemlju ne sme niko da ulazi osim njenih državljana, stalnih stanovnika ili stranih turista koji mogu podneti zahtev za posebnu turističku vizu.

Svi međunarodni dolasci podrazumevaju odlazak u 14-dnevni karantin u jednom državnom objektu koji je predviđen za to.

Mesecima je Tajland prijavljivao samo nekoliko lokalnih slučajeva koronavirusa zahvaljujući strogim pravilima karantina prilikom ulaska u državu.

Međutim, nagli porast slučajeva u decembru nakon klastera na pijaci u Samut Sakhonu, provinciji koja se nalazi jugozapadno od Bangkoka, naveo je vladu da ponovo uvede razne mere usmerene na suzbijanje koronavirusa, piše CNN.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja