NA DAN HOLOKAUSTA GLASALI FAŠISTIČKIM POZDRAVOM: Skandalozno ponašanje odbornika u italijanskom gradu (VIDEO)
Foto: Screenshor YT

nruka

NA DAN HOLOKAUSTA GLASALI FAŠISTIČKIM POZDRAVOM: Skandalozno ponašanje odbornika u italijanskom gradu (VIDEO)

Planeta -

Za vreme glasanja u opštinskom veću Kogoleto (Cogoleto) odbornici stranaka desnog centra Liga i Frateli d'Italija glasali su podižući ruku u fašistički pozdrav, a o tom teškom ispadu pišu svi italijanski mediji.

Da sve bude još gore sve se dogodilo 27. januara, na dan kada se u celom svetu obeležava stradanje Jevreja u Holokaustu.

Slučaj je obelodanio i odmah osudio gradonačelnik opštine koji je na svojoj Fejsbuk stranici objavio i sliku glasanja koja ne ostavlja nikakve sumnje da su većnici podigli ruku u fasistički pozdrav.

Gradonačelnik je izjavio da je spreman da zatraži smenu odbornika nakon što se proceni da li su svojim postupkom povredili ustav.

Događaj je osudio i predsednik regije Ligurija Đovani Toti koji je napisao da ono šsto se dogodilo na sednici opštinskog veća zaslužuje osudu i da su vinovnici, pored toga što su tim činom prekršili zakon, uvredili sve one koji obeležavaju Dan Holokausta.

Jedan od odbornika se brani tvrdeći “da on tako uvek glasa”, i najvio je tužbu protiv gradonačelnika koji je prvi obelodanio dogadzaj.

Ukoliko se dokaže krivica odbornici rizikuju ne samo da budu zakonski kažnjeni već i da izgube mesto u opštinskoj upravi.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track