Najnovije vesti

BUGARSKI ROKI KAO ORIGINAL: Falsfikatori koristili Stalonea za reklamu svojih lažnih dokumenta! Štampali i dolare i evre!
Foto: Profimedia / AFP

pali u velikoj akciji

BUGARSKI ROKI KAO ORIGINAL: Falsfikatori koristili Stalonea za reklamu svojih lažnih dokumenta! Štampali i dolare i evre!

Planeta

Bugarske vlasti razbile su bandu falsifikatora koja je promovisala kvalitet njenih ilegalnih dokumenata i novčanica pokazujući lažni bugarski pasoš na kojem je slika američkog glumca Silvestera Stalonea.

Tužioci su u petak optužili četvoricu Bugara osumnjičenih da pripadaju lancu organizovanog kriminala praveći i distribuirajući lažne bugarske dokumente i falsifikovane novčanice američkog dolara i evra. 

Njih četvorica uhapšeni su nakon što su štamparske prese i oprema za proizvodnju falsifikovanih novčanica i dokumenata pronađeni tokom pretresa na 30 lokacija širom Bugarske u zajedničkoj operaciji sa Europolom i američkom tajnom službom. 

Tokom pretresa u stanu u južnom gradu Plovdivu, policija je zaplenila velike količine lažnih novčanica u evrima i dolarima, kao i lažne bugarske lične karte i vozačke dozvole.

"Policajci su takođe zaplenili bugarski pasoš sa slikom poznatog američkog glumca, koji je korišćen kao uzorak da klijentima pokaže visok kvalitet njihovi falsifikata“, navodi se u saopštenju tužilaca.

Kurir.rs / Reuters,  Foto: Profimedia / AFP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...