KRŠIO VANREDNO STANJE ZBOG KORONE: Japanski funkcioner provodio se sa hostesama u elitnom klubu
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Skup provod

KRŠIO VANREDNO STANJE ZBOG KORONE: Japanski funkcioner provodio se sa hostesama u elitnom klubu

Planeta -

Premijer Japana smenio je zamenika ministra obrazovanja jer je posetio luksuzni klub hostesa u Tokiju, upkos vanrednom stanju zbog korona virusa.

Tajido Tanose rekao je danas novinarima da ga je premijer Jošihide Suga razrešio dužnosti zamenika ministra obrazovanja zbog posete klubu.

On je potom podneo ostavku u vladajućoj Liberalno-demokratskoj partiji, zajedno sa još dvojicom poslanika LDP koji su bili sa njim, uključujući bivšeg šefa Nacionalne komisije za javnu bezbednost koji je prošle nedelje podneo ostavku na to mesto zbog istog skandala.

Ranije danas još jedan stariji poslanik, iz Komejto stranke, koalicionog partnera vladajućeg LDP, najavio je ostavku u znak odgovornosti jer je i on sam prošlog meseca boravio u klubu hostesa u Tokiju.

Japanski premijer je 7. januara proglasio vanredno stanje u regionu Tokija, a nedelju dana kasnije još u dodatnih sedam regiona koje je na snazi do 7. februara.

Suga je se sredinom decembra našao na meti kritika zbog večere u restoranu sa još sedam prijatelja, kada je njegova vlada pozivala ljude da se ne sastaju u grupama.

U Japanu je skoro 390.000 osoba zaraženo korona virusom, a umrlo je oko 5.700, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track