AMERIKA BI DA DISCIPLINUJE PUTINA: Sankcije su iscrpeli, sada traže druge načine kako to da urade!
Foto: Profimedia, Shutterstock

nediplomatski

AMERIKA BI DA DISCIPLINUJE PUTINA: Sankcije su iscrpeli, sada traže druge načine kako to da urade!

Planeta -

Vašington namerava da preduzme mere koje će „uticati na ponašanje“ Moskve, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

„Za razliku od ranijih administracija mi ćemo preduzeti mere kako bismo kaznili Rusiju za čitav niz zlonamernih radnji koje ona preduzima. To uključuje: mešanje u američku demokratiju, trovanje hemijskim oružjem građana na teritoriji Evrope, sajber napade i mnoge druge stvari“, rekao je Saliven.

Prema njegovim rečima, Bela kuća će to uraditi kad odluči da je to potrebno.

„Da li će to zaustaviti Vladimira Putina da radi to što nam se ne sviđa? Naravno da ne! Ali, da li smatramo da možemo zauzeti tvrđu i efikasniju poziciju prema ruskoj agresiji i lošem ponašanju? Da, smatramo“, dodao je savetnik američkog lidera.

On je naglasio i da takav scenario „ne isključuje saradnju sa Rusijom u sferama koje odgovaraju interesima SAD“.

SAD stalno povećavaju pritisak na Rusiju uz pomoć sankcija. Prema rečima predsednika Putina, za vreme administracije Donalda Trampa protiv Moskve je bilo uvedeno najviše restriktivnih mera. Međutim, u samoj SAD su priznali da nemaju više čemu da uvode sankcije, ali da traže druga mesta gde mogu „pokazati nezadovoljstvo“ Moskvom.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja