ŠVAJCARAC POČINIO DVOSTRIKI GREH: Štampao novčanice na printeru i njima plaćao prostitutke
Ilustracija, Foto: Shutterstock

dobio 3 godine

ŠVAJCARAC POČINIO DVOSTRIKI GREH: Štampao novčanice na printeru i njima plaćao prostitutke

Planeta -

Nakon što je potrošio 6.5000 evra falsifikovanog novca na prostitutke, 50-godišnjak je na švajcarskom sudu osuđen na tri godine uslovno zbog prevare, falsifikovanja novca i stavljanja u promet.

Novac koji je sam odštampao kod kuće bio je toliko loše zarađen ’da bi čak i slepac video da je lažan’, rekao je predsednik suda u Baselu.

Prevara je otkrivena nakon što je jedna žena pokušala da položi falsifikovani novac na svoj bankovni račun dan nakon što ga je primila.

Nakon što nije položila novac na bankomatu, 39-godišnjakinja je neobične novčanice prijavila policiji.

Lažni novac korišćen je u dva navrata, u junu i oktobru 2019. godine, za plaćanje seksa sa dve žene.

Muškarac je platio jednoj ženi 2.000 falsifikovanih evra tokom prvog sastanka, a zatim 10.000 lažnih švajcarskih franaka drugoj prostitutki.

Na sudu je 39-godišnjakinja rekla da je novčanice primila jer su izgledale kao stvarne "u lošim uslovima svetlosti" u čovekovoj kući, piše Local.

Advokati optuženog branili su ga da je žena novac primila dobrovoljno, iako je bilo jasno da je reč o falsifikatu.

Policija koja je pretražila njegov dom optuženog otkrila je još falsifikovanih novčanica koje je odštampao na kućnom štampaču.

Policija je bila šokirana činjenicom da je muškarac zaista mislio da će novac moći neprimetno kružiti tržištem jer novčanice nisu imale sigurnosne oznake, a neke su štampane u suprotnom smeru

Prostitucija u Švajcarskoj je legalna i regulisana i postoji nekoliko javnih kuća sa licencom širom zemlje, prvenstveno u Cirihu.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track