ZAHAROVA OTKRILA DETALJE POSETE DELEGACIJE EU RUSIJI: Borelj i Linde ćutali kad su videli tajne policijske snimke demonstracija
Foto: EPA, Profimedia / Sputnjik

Šta je policija snimila

ZAHAROVA OTKRILA DETALJE POSETE DELEGACIJE EU RUSIJI: Borelj i Linde ćutali kad su videli tajne policijske snimke demonstracija

Planeta -

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj i švedska ministarka inostranih poslova An Linde, nisu ništa rekli kada im je tokom nedavne posete Moskvi ruska strana pokazala video o provokacijama demonstranata tokom nedozvoljenih skupova u Rusiji, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Takozvana nesrazmerna upotreba sile, kako oni vole da kažu. Bili su u pravu i dali smo im da pogledaju snimke. An Linde tokom razgovora i Borelju, što je važno, pre razgovora", navela jeZaharova.

Prema njenim rečima, snimak se sastoji iz dva dela, preneo je TASS.

"Prvi deo pokazuje kako se 'proporcionalno' pronaša zapadna policija, uključujući i u zemljama Evropske unije i kako učesnici nelegalnih protesta provociraju policiju kod nas", navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova i dodala da kao odgovor nisu dobili ništa sem ćutanja.

"Samo ćutanje, bez argumenata, jednostavno ih ne može biti", rekla je Zaharova u intervjuu za Voskresni večer na TV Rosija-1.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je postavilo video snimak koji demonstrira slučajeve policijskog nasilja u Austriji, Holandiji, Poljskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Finskoj, Francuskoj i Češkoj i slucajeve agresije na organe reda tokom nedozvoljenih skupova u Rusiji.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track