Nije znao za postojanje smrtonosnog virusa

DVA PUTA PRELEŽAO KORONU DOK LEŽI U KOMI: Mladić (19) ni ne sluti ŠTA ga čeka kad se probudi (KURIR TELEVIZIJA)

Planeta -

Devetnaestogodišnjeg Džozefa Flavila iz Velike Britanije prošlog marta udario je automobil i on je od tada u komi iz koje se polako budi.

Ni ne znajući da korona postoji, Džozef ju je već dva puta preležao, a kako bi mu što bolje predstavili novi svet u kome će se probuditi, njegovi roditelji i rodbina snimaju mu video putem koga će mu predstaviti ovu “novu stvarnost”.

Kada je prošlog marta udario automobile Džozef je pretrpeo velike povrede, uz to itraumatičnu povredu mozga. Samo tri nedelje nakon što je pao u komu uvedena je prva blokada kojom se suzbija širenje virusa.

- Džozef je trpeo velike bolove, imao je atrofiju mišića, kao i vodu u plućima, a nakon što je izvučena došlo je do aspiracione upale pluća, pa je tada bio lose, a zatim je dobio kovid. Nakon toga ga je preležao još jednom i tada smo bili vrlo zabrinuti – kaže Sali Flavil, tetka mladog Džozefa.

Kako bi mu što bolje predstavili novo doba u kome će se probuditi, porodica i rodbina postavila je platformu za „Džozefovo putovanje“, što je jedna vrsta prostora da oni podele svoja sećanja i iskomuniciraju sa njim sve kroz šta su prošli tokom ovog perioda.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track