SVEMIRSKA PUŠKA IZ KALAŠNJIKOVA: Oružje namenjeno hipsterima, ima ugrađen računar sa blututom, kamerom i vaj-fajem! (VIDEO)
Foto: Screenshot Daily Mail Video

Inovacija

SVEMIRSKA PUŠKA IZ KALAŠNJIKOVA: Oružje namenjeno hipsterima, ima ugrađen računar sa blututom, kamerom i vaj-fajem! (VIDEO)

Planeta -

Grupa Kalašnjikov, koja proizvodi jurišnu pušku AK-47, predstavila je svoju hipsterski "pušku sa dodacima" namenjen kupcima "Generacije Z" koji ne mogu da podnesu da ostanu bez tehnologije.

Poluautomatska puška nazvana "MP-155 Ultima", ima ugrađenu HD video kameru i računar da bi naučila svoje korisnike kako da pucaju.

Futurističko oružje, sa modernim kompozitnim kućištem i spoljnim ekranom, može da zabeleži svaki vaš pokret i prenese podatke na vaš pametni telefon putem Vajfaja ili Blututa.

Podseća na nešto što bi se moglo naći u video igrama, puška ima elegantno telo, ugrađeni računar - sa malim ekranom, Vajfajem i Blututom i video kamerom postavljenom na cev.

Može da snima video kroz svoje „oči“ pre nego što informacije prenese u realnom vremenu na pametni telefon.

Ugrađeni računar takođe nudi brojne osnovne funkcije, uključujući tajmer koji beleži broj hitaca i pogodaka, vreme i brzinu vatre i broj pogođenih ciljeva.

Takođe ima ugrađeni kompas i GPS modul koji pokazuje lokaciju oružja. Kada se baterija isprazni, može se puniti preko USB konektora postavljenog sa strane.

'To je prvo oružje za spravice. Zadatak je da privuče onaj deo publike koji je rođen sa spravama i ne može da se zamisli bez njih ', rekao je direktor Kalašnjikova Dmitrij Tarasov u intervjuu za poslovni dnevnik RBK.

'Klasični lov danas postaje sve ređi, čak i neobičan. Stoga bih želeo da uključim ... hipstere, generaciju Z “, rekao je, misleći na one rođene od sredine 1990-ih pa nadalje.

"Zaista želim da ljudi odgovorno poseduju oružje i istovremeno da uživaju", kaže on.

Procenjena cena nove visokotehnološke puške, koja je prvi put predstavljena na vojnom sajmu u Moskvi prošlog leta, iznosi 100.000 rubalja (980 funti). Grupa Kalašnjikov najveći je ruski proizvođač oružja i deo je državnog odbrambenog konglomerata Rostec.

Grupa kaže da proizvodi oko 95 procenata "celokupnog ruskog malokalibarskog oružja".

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track